Interim Communicatie specialist ICT #KRTZ6380830

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 25 maart 2020
Reageren tot 1 april 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 80 per uur
Salaris €4.500 - 5.000 €4.000 - 4.500 per maand
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het programma gaat de komende jaren twaalf informatiesystemen vervangen. Dit zijn systemen die dagelijks gebruiken. Een omvangrijk, dynamisch en complex programma dat opereert binnen een politiek-bestuurlijke omgeving.

Als Organisatieadviseur draag je bij aan het doorontwikkelen van de overall communicatiestrategie van het Programma en het operationaliseren hiervan. Dit doe je samen met de andere communicatieadviseurs die voor het programma werken, waarbij jij een coördinerende rol vervult en verantwoording aflegt aan het management team van het programma.

Jouw werk zal enerzijds bestaan uit het coördineren van de communicatiewerkzaamheden, anderzijds richt je je op communicatiestrategie van het programma en geef je hier uitvoering aan. 

Span of control:

Het betreft een kritisch, complex en omvangrijk programma welke onder een vergrootglas ligt. De complexiteit heeft onder ander te maken met de grootte van de omgeving (die veel verschillende stakeholders en belangen kent), en de verandering waar we de komende jaren mee te maken krijgen (vervanging van de registratieve systemen).

– Doorontwikkelen van en uitvoering geven aan de overall communicatiestrategie

 • Op het gebied van stakeholdermanagement coördineer / faciliteer je dit enerzijds voor de portefeuillehouder en de programmamanager en onderhoud je anderzijds een proactieve relatie met voor jou relevante stakeholders.
 • Je werkt samen met de andere communicatieadviseurs van het programma aan de communicatieaanpak van de verschillende onderwerpen binnen het programma.
 • Je levert actief bijdragen aan de veranderaanpak, acceptatie en motivatie met als doel ondersteuning aan de implementatie.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de communicatie en de manier van werken.

 • Je werkt mee aan het (door-)ontwikkelen, uitwerken en uitvoeren van een overall communicatiestrategie en -aanpak voor het programma en de bijbehorende projecten.
 • Je coördineert de planning en de uitvoering van de verschillende communicatie uitingen: van teksten en presentaties tot posters, nieuwsbrieven, filmpjes en bijeenkomsten. Waar nodig lever je hier een actieve bijdrage aan.

Eisen

 1. Minimaal een afgeronde HBO opleiding richting communicatie of gelijk;
 2. Minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring als senior communicatieadviseur in grote (1000+ medewerkers) programma's en projecten;
 3. Ruime werkervaring met het (door-)ontwikkelen, uitwerken en uitvoeren van een overall communicatiestrategie en -aanpak en contact onderhouden in een grote (1000+) organisatie met veel verschillende stake-holders;
 4. Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met communicatie over implementatie van ICT-systemen en de daarmee gepaard gaande veranderingen;
 5. Aantoonbare ruime ervaring met stakeholdermanagement in grote, complexe en politiekgevoelige omgevingen;
 6. Ervaring in een soortgelijke (complexe en omvangrijke) opdracht in een (grote 1000+) overheidsorganisatie.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Informatiemanager, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Werkplekbeheerder, Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 17 jun 2024    Expertise: DIV medewerker

Onze partners