Interim MS Office365 Consultant #KRTZ3517662

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 september 2020
Reageren tot 3 september 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 38 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Onderwijs | Educatie
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Intakegesprekken worden gehouden op woensdag 09-09-2020 van 13:00 tot 16:00 uur

Het doel van dit project is het implementeren van een nieuw werkplekconcept, waarbij applicatie-resources zowel uit de Cloud als on-premise kunnen worden betrokken. De focus ligt momenteel op de implementatie van het Microsoft365 Cloud platform waarbij de volgende producten geïmplementeerd gaan worden: 

 • Microsoft Exchange (hybrid) 
 • OneDrive 
 • Office365 ProPlus 
 • Skype for Busness (hybrid) 
 • SharePoint Online 
 • Teams

Scope van de werkzaamheden 

De scope m.b.t. Office365 voor bovenstaande producten omvat het plannen, ontwerpen en operationaliseren van hybride Office 365oplossingen voor een Enterprise organisatie, waaronder: 

Ontwerp maken i.s.m. Cloud team voor: 

 • Hybrid Exchange 
 • Hybrid Skype for Business 
 • Hybrid Sharepoint 
 • Consequenties van dit ontwerp voor de organisatie benoemen en communiceren. 
 • Planningen (bouwblokken, volgorde, etc.) voor ontwerp en realisatie opstellen. 
 • Documenten voor change proces (en besluitvorming) opstellen 
 • Technische realisatie i.s.m. Cloud team van bovengenoemde ontwerpen.

Beschrijving van activiteiten (functieinhoud) 

Onze opdrachtgever is op zoek naar een persoon met bewezen ervaring in planning, ontwerpen en operationaliseren van hybride Office 365-oplossingen. 

Naast de technische vereisten, moet je de toegevoegde waarde van het implementeren van deze oplossingen voor de organisatie begrijpen en kunnen overbrengen. Je dient het vermogen te hebben om oplossingen duidelijk aan onze bestaande medewerkers te communiceren door middel van formele presentaties, het maken van documentatie en het managen van verwachtingen. Dit zal in hoge mate bijdragen aan je succes. 

Je legt verantwoording af voor de ontwerpen aan de Enterprise- en Solution architecten van het project en kan deze in heldere taal toelichten aan de opdrachtgever/stuurgroep. Je hebt een hands mentaliteit en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband tot resultaten te komen. Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en kan goed omgaan met diverse belanghebbenden.

Kennis & ervaring (functie eisen, competenties) 

Je moet beschikken over sterke technische en adviserende kennis en ervaring in het plannen, ontwerpen en operationaliseren van Office 365 hybride oplossingen en voldoen aan de volgende competenties: 

 • 5+ jaar ervaring met het ontwerpen en implementeren van hybride Office 365-oplossingen en met name met Microsoft Exchange / Exchange Online en Skype for Business / Microsoft Teams. 
 • Advieservaring in een Enterprise omgeving. 
 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice, communicatie en documentatie. 
 • Sterke analytische vaardigheden met het vermogen om complexe technische problemen op te lossen. 
 • In staat om zowel individueel als in teamverband te werken. 
 • Ervaring met het plannen en uitvoeren van Office 365migraties, met name Exchange-hybride en Skype For Businesshybride. 
 • Bekend zijn met schrijven van PowerShell-scripts om bulkwijzigingen aan te brengen of migraties te initiëren. 
 • Praktische ervaring met het werken met Active Directory Federation Services (ADFS), MFA, Active Directory, Azure AD, Azure Connect Sync en Azure AD Conditional Access, Office 365 ATP, certificaten en Azure ExpressRoute en SQL, Exchange en Skype for Business. Gedetailleerde kennis en praktische ervaring met netwerken, telefoonsystemen. Kennis en ervaring met Active Directory-ontwerp en / of migraties. 

Ervaring met de volgende vereiste technologieën: 

Praktische ervaring met Microsoft-technologieën en -services, waaronder Azure, Office 365 en Active Directory, Azure AD en Windows Server.

Voor deze opdracht vereiste Microsoft-certificaten: 

Microsoft 365 Enterprise Administrator Expert inclusief modules MS-200 en MS-201 of MCSE: berichtenuitwisseling 

MCSE: Communicatie

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners