Interim Informatieanalist #KRTZ0953133

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 13 december 2022
Reageren tot 1 januari 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Delft
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 25 mei 2024
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente, ICT

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Omschrijving werkzaamheden
In de functie van Informatieanalist voel jij je thuis in een dynamische projectomgeving waarin jij onderzoekt welke bedrijfsprocessen er bestaan in de organisatie, welke er vernieuwd moeten worden, wat de informatiebehoefte is en hoe de informatiestromen lopen. Doordat jij goed op de hoogte bent van hoe de werkprocessen met de juiste informatie ondersteund kunnen worden help je ons om de juiste stappen te zetten in het door ontwikkelen van ons informatie-landschap.

Wat ga je doen als Informatieanalist?
Als afdeling Informatiemanagement en Architectuur (IMG) ondersteunen wij bij de digitale transformatie en bij de ambitie om data-gedreven te kunnen werken. Op dit moment zijn we bezig met de transitie naar het werken in de Cloud. Onze belangrijkste prioriteiten:

Het veilig inrichten van onze informatievoorziening en infrastructuur.
Als Informatieanalist heb je een centrale rol in het bepalen van de inrichting van de informatiestromen: je bekijkt welke problemen er zijn met betrekking tot een goede doorstroming van informatie en tracht hiervoor een geautomatiseerde oplossing te bieden. Je werkt daarbij samen met business consultants en architecten. Naast gesprekspartner voor specialisten, ben je ook gesprekspartner voor het management. Met verworven inzichten stel je heldere adviezen samen waarin je alle wensen en eisen van de opdrachtgever vertaalt naar een concreet voorstel, een procesmodel of een functioneel ontwerp. Je adviseert en begeleidt bij organisatorische, procesgerichte en IT-gerelateerde vraagstukken en je geeft een bruikbare visie op de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied.

Daarnaast weet je een objectmodel, gegevensmodel en informatieprocessenmodel op te stellen binnen de van de informatiearchitectuur. Tot slot vorm je de brug tussen architectuur en realisatie én tussen de gebruikersorganisatie en de ICT-afdeling.

Andere belangrijke taken zijn:
• Verantwoordelijk voor het uitvoeren van informatie- en impact analyses;
• Bepalen van de meest geschikte oplossingsrichtingen en implementatiescenario’s die nodig zijn om de gewenste veranderingen door te voeren binnen de door architectuur gestelde kaders;
• Analyseren van de informatiebehoefte van de business en uitwerken van de benodigde business requirements;
• Mede opstellen van processchema’s en -procesbeschrijvingen;
• Schrijven van functioneel ontwerpen, bijvoorbeeld middels het opstellen van user stories en de detailspecificaties als basis voor technische realisatie;
• Voorbereiden van integraties, migraties en conversies en bijdragen aan beleidsstukken;
• Je eerste opdracht betreft het project 1OBS dat alle onderhoudswerkzaamheden van de primaire processen van Delfland bundelt in één objectbeheerconcept en onderbrengt in één objectbeheersysteem.

Wat vragen we van jou?
Als informatieanalist werk je graag samen, deel je kennis en informatie en weet je anderen te overtuigen. Ook ben je pro-actief, nieuwsgierig en ontwikkelingsgericht. Je hebt een pragmatische denk- en werkwijze met een hands-on mentaliteit, die resultaatgericht is en die de kwaliteit niet uit het oog verliest.

– Kandidaat dient per 1 februari 2023 beschikbaar te zijn voor 32 uur per week.
– HBO diploma in de richting van informatievoorziening.
– Minimaal drie (3) jaar aantoonbare werkervaring als Informatieanalist bij overheidsinstanties.
– Aantoonbare werkervaring met analysemethodieken zoals UML (Unified Modeling Language) en RUP (Rational Unified Process) en dergelijke.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Salarisindicatie/uurtarief

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: Data architect, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jun 2024    Expertise: Data architect, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 25 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

Onze partners