Interim Informatieadvsieur #KRTZ9111401

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 17 januari 2020
Reageren tot 19 januari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nieuwegein
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 75 per uur
Salaris €4.500 - 5.000 €4.000 - 4.500 per maand
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdracht
Binnen de gemeente vormen moderne informatietechnologie en een integere informatiehuishouding de belangrijke randvoorwaarden bij het waarmaken van onze ambities. Het team Regie & Advies draagt zorg voor een goede afstemming tussen de wensen van de interne ‘klanten’ en de mogelijkheden die de collega’s van het team Beheer & Uitvoering of de markt bieden. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een Adviseur Informatiebeleid die de gemeente adviseert en ondersteunt.

Jouw werkzaamheden
Als Adviseur Informatiebeleid ben je binnen de organisatie het eerste aanspreekpunt voor de wensen van collega’s van afdelingen. Je helpt hen bij het realiseren van hun doelstellingen. Vaak gaat het om digitalisering of optimalisatie van processen, introductie van nieuwe toepassingen en dienstverleningsafspraken. Je geeft advies, helpt en ondersteunt bij het opzetten van plannen en projecten. Je hanteert hierbij de architectuurkaders die door de architecten zijn opgesteld.

Op overtuigende wijze informeer je interne klanten over de informatiearchitectuur en hoe deze bijdraagt aan de bedrijfsdoelen. Je combineert op soepele wijze jouw kennis van informatietechnologie aan onze organisatiedoelstellingen en vermindert de complexiteit van het ICT-landschap door standaarden toe te passen en te werken onder architectuur.

Kerntaken en verantwoordelijkheden 
De functie van Adviseur Informatiebeleid heeft twee kerntaken, namelijk adviseren en regisseren.

Als adviseur:

 • Ondersteun en adviseer je afdelingen bij vraagstukken over het informatiemanagement.
 • Ontwerp en onderhoud je met collega’s een samenhangende toekomstbestendige informatiehuishouding en architectuur op basis van landelijke standaarden.
 • Signaleer je risico's in de bedrijfsvoering over informatiemanagement, onderzoek je de risico’s en communiceer je hierover met de betrokkene(n).
 • Adviseer je over beleidsontwikkeling en beleidsuitvoering van de informatievoorziening en stel deze in voorkomende gevallen zelf op.
 • Toets je voorstellen en plannen van aanpak vanuit de lijnorganisatie aan architectuur en informatiebeleid en adviseer je hierover aan lijnmanagement en directie.
 • Volg je de (landelijke en gemeentelijke) ontwikkelingen van wet- en regelgeving en ICT-standaarden en adviseer je over de consequenties hiervan.
 • In voorkomende gevallen voer je (kleinere)projecten uit die voortkomen uit het advieswerk.

Als regisseur:

 • Voer je de regie op gemeentebrede onderzoeksprojecten en vraagstukken die betrekking hebben op de gemeentelijke informatievoorziening, onder andere impactanalyses en advies op informatievraagstukken.
 1. Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
 2. Aantoonbare werkervaring als Informatie Adviseur;
 3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Informatie Adviseur;
 4. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar bij een gemeentelijke instelling;
 5. Afgeronde opleiding Informatiemanagement of vergelijkbaar op minimaal HBO-niveau;
 6. Aantoonbare ervaring met bijdragen aan of opstellen van informatieplannen, informatiearchitecturen en de implementatie daarvan;
 7. Aantoonbare kennis van methoden op het gebied van project- en programmamanagement (Prince2, MSP, IPMA) en procesgericht werken (ITIL, ASL, BiSL), blijkend uit relevante werkervaring;
 8. Aantoonbare kennis van Dynamische Architectuur (DYA) en daaruit afgeleide methoden en technieken, blijkend uit relevante werkervaring.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 jul 2024    Expertise: Content specialist, Overig (Communicatie), Overig (Webredactie)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)

Onze partners