Interim Implementatiemanager Portfoliomanagement #KRTZ7925266

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 15 juni 2022
Reageren tot 15 juni 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 30 april 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
ZZP tarief € 107 per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Logistiek | Vervoer

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De portfoliomanagers zorgen voor een duidelijk overzicht van de realisatie van projecten en ontwikkelstraten. In samenwerking met stakeholders geeft portfoliomanagement inzicht in de prognoses en realisaties van het investeringsbudget. Veranderingen in het domein hebben direct impact in de operatie en draagt daarmee rechtstreeks bij aan de klanttevredenheid.

De organisatie bevindt zich in een transformatie naar een wendbare organisatie waarin waardestromen centraal staan. Om deze transformatie verder vorm te geven en te ondersteunen in werkwijze en leiderschap evolueert de rol van de portfoliomanager steeds meer naar coach. Zij ondersteunen de diverse Business, IT en Data verantwoordelijken en Product Owners in die verandering naar Lean Portfoliomanagement. Hoe werken we effectief en optimaal wendbaar in een grote organisatie met verschillende aandachtsgebieden, grote complexiteit en onderlinge afhankelijkheden? Hoe groeien we om sneller en meer waarde te leveren voor onze klanten?

Voor deze valuestreams wordt gevraagd om Lean Portfoliomanagenent uit te rollen, onder meer door het Inrichten met de juiste rituelen op de juiste niveaus en met de juiste rollen (en de samenhang met portfolioboards). Hierbij bouwen we voor op reeds ingerichte kanbans en PI’s.

Hier gebeurt het:
Dit ga je doen als Implementatiemanager (coach) portfoliomanagement

  • Uitwerken implementatieplan/aanpak Lean Portfoliomanagement bij digitalisering (gebaseerd op SAFe) in de context waar bestaande besturingsmechanismen gebaseerd zijn op MoP, MSP en PrinceII.
  • Samenwerken met veranderorganisatie bestaande uit Leadcoach, clustercoaches en portfoliomanagers.
  • Implementatie Lean Portfoliomanagement: stakeholders bij digitalisering en portfoliomanagers begeleiden naar de nieuwe situatie (zie veranderopdracht hierboven).
  • Overdracht van de Way of Working naar digitalisering en de portfoliomanagers.

Eisen:

  • Aantoonbare ervaring met implementatie van Lean Portfoliomanagement (SAFe) in een hybride omgeving.
  • Aantoonbare ervaring in portfolio- en/of project/programmamanagement en je bent bekend met diverse projectmethodieken (Prince II, Lean Agile, SAFe).
  • Door jouw ervaring in een complexe organisatieomgeving begrijp je dat er verschillende belangen zijn en weet je, met oog voor de relatie, hier effectief op in te spelen.
  • Conceptueel vermogen: inzicht krijgen in complexe situaties, problemen en processen, abstracte vraagstukken omzetten naar concrete resultaten.
  • Organisatie sensitief en je weet anderen in beweging te krijgen vanuit verbinding.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners