Interim ICT Informatieadviseur #KRTZ0104612

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 december 2020
Reageren tot 15 december 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 20 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De Informatieadviseur werkt binnen de opgave Informatie. Hij/Zij is werkzaam op strategisch en tactisch niveau aan de gemeentelijke informatiehuishouding en ICT. De informatieadviseur stuurt de informatisering en ontwikkeling van de applicatie architectuur en adviseert het management hierover. Zijn/haar rol ligt in het opstellen, bewaken en sturen van de uitvoering van het informatiebeleid en de informatiearchitectuur. De informatieadviseur werkt hierbij nauw samen met de andere teamleden binnen de opgave Informatie, andere opgaven en externe partners. Resultaatgebieden en belangrijkste activiteiten: 

 • Samen met je collega adviseurs ontwikkel en onderhoud je, op basis van wensen en behoeften van gebruikers, ketenpartners en bedrijfseconomisch perspectief, de informatie-strategie, het informatiebeleid en de informatiearchitectuur van de gemeente.
 • Je adviseert het management van de gemeente als geheel of delen daarvan (opgaven, programma’s en projecten) gevraagd en ongevraagd over informatiestrategie en ICT ontwikkeling, de afstemming van de informatievoorziening op de bedrijfsprocessen en de gewenste doelen van de gemeente. Je adviseert over de organisatorische en financiële aspecten, alsook over het beheer en bijsturing van de informatie(beleid)plannen. Je signaleert hierbij ontwikkelingen en kansen en doet onderzoek naar mogelijke verbeteringen.
 • Je toetst projecten aan de actuele ICT strategie en bepaalt of deze passen binnen het concerninformatiebeleid en architecturen.
 • Je bent als opdrachtgever, projectleider of adviseur betrokken bij programma’s en projecten op basis van de gekozen strategie, passend binnen de kaders van het concerninformatiebeleid en de informatiearchitectuur Je adviseert over de vertaling van de behoeften in functionele (systeem)eisen. Je rapporteert over de voortgang van de projecten aan het management.
 • Je fungeert in coördinerende zin als intermediair tussen de opgaven enerzijds en de ICT dienstverlening, applicatiebeheerders en leveranciers anderzijds.
 • Je onderhoudt nauwe contacten met andere gemeenten, externe adviseurs, leveranciers en vanuit de overheid geïnitieerde initiatieven over (ICT) ontwikkelingen zoals bijv. de Digitale Agenda 2020 en je neemt deel in werkgroepen relevant voor de eigen gemeentelijke (ICT) ontwikkelingen.

Profiel
Gezien de uitdagingen waarvoor de gemeente zich gesteld weet, verwachten we van de kandidaat dat deze op korte termijn zonder noemenswaardige inwerktijd van meerwaarde is voor onze organisatie en een impuls kan geven aan de doorontwikkeling van de informatie architectuur.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 1. Een afgeronde opleiding in de richting van Informatica, ICT, Bedrijfskunde of Bestuurskunde op minimaal hbo bachelor niveau
 2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring gedurende de afgelopen 10 jaar als informatieadviseur.
 3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op informatiemanagement gebied bij een gemeente gedurende de afgelopen 5 jaar.
 4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Liber Zaaksysteem in de afgelopen 5 jaar.
 5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Corsa DMS in de afgelopen 5 jaar.
 6. Minimaal 3 jaar werkervaring met Adeptia berichtenverkeer in de afgelopen 5 jaar.
 7. Minimaal 3 jaar ICT tactische leveranciersaansturing in de afgelopen 5 jaar.
 8. Beschikbaar z.s.m. en uiterlijk maandag 11 januari 2021.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners