Interim Hoofd Financiële Administratie #KRTZ2433573

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 5 januari 2021
Reageren tot 11 januari 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

 De afdeling financiële administratie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers (een coördinator grootboek, medewerkers grootboekadministratie, financieel adviseurs en een bedrijfskundige.) Voor de financiële administratie zoeken we een Hoofd Financiële administratie die met enthousiasme en gedrevenheid wil bijdragen aan de nieuwe ontwikkelingen en aan het vernieuwen en professionaliseren van de afdeling.

Opdracht
Met jouw team ben je in 1e instantie verantwoordelijk voor de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de financiële administratie. Je zorgt dat er inzicht is en voert het goede gesprek met financieel adviseurs over onder andere de balans en grootboekrekeningen. Je bent dan ook ervaren om het gehele financieel administratieve proces te overzien. In deze opdracht houd je de hoofdlijn in de gaten en doorziet snel waar zaken anders lopen dan zou moeten. Je bent dan in staat om de details in te duiken en correcties voor te stellen. Je coördineert de maandafsluiting en het samenstellen van de jaarrekening. Verder verzorg je o.a. betalingen en behartig je de bankzaken. Daarnaast lever je overzichten aan collega's en het bestuur.

Ten tweede ben je (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van de veranderopgave. Daarvoor werk je nauw samen met Control, de bedrijfskundige en de financieel adviseurs. In deze opdracht kom je met verbeter- en vernieuwingsvoorstellen om zo mee te helpen aan de heldere afbakening tussen Control en Financiële administratie en het (verder) professionaliseren, optimaliseren en digitaliseren van de processen op de financiële administratie.

De medewerkers in jouw team werken zelfstandig. In dit team geef je de kaders weer en stelt prioriteiten. Je hebt oog voor de sociale component en biedt waar nodig een luisterend oor. Er moet echter ook 'productie' gedraaid worden. Dat vraagt soms om een fijne balans tussen menselijkheid en zakelijkheid.

Door verdergaande automatisering neemt de efficiëntie binnen de financiële administratie toe. Je begeleidt deze ontwikkeling door zorg te dragen voor een juiste inrichting en een juist gebruik van systemen.

In deze functie rapporteer je aan de Manager Bedrijfsvoering.

Eisen waaraan je moet voldoen:

1. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bedrijfseconomie of financiën;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als leidinggevende;
3. Aantoonbare werkervaring met het verbeteren van processen;
4. Aantoonbare werkervaring met jaarverslaggeving en begeleiding accountantscontrole;
5. Aantoonbare werkervaring met BBVW;
6. Uiterlijk beschikbaar per 1 februari 2021 voor minimaal 32 uur per week;
7. Aantoonbare kennis op het gebied van digitalisering van werkprocessen;
8. Aantoonbare kennis op het gebied van verandertrajecten;
9. Aantoonbare kennis op het gebied van optimaliseren financiële processen (15 punten);
10. Aantoonbare financiële werkervaring in een leidinggevende functie binnen de overheid of gemeenten;

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 21 apr 2024    Expertise: Applicatiebeheerder, Functioneel beheerder, Servicedesk medewerker
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 17 apr 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 17 apr 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Programmamanagement ondersteuner, Administratief medewerker, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Overig (Projectmanagement), Projectmedewerker, Managementassistent, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Sociaal Domein), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 13 apr 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)

Onze partners