Interim Directeur overheid #KRTZ9411844

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 8 februari 2022
Reageren tot 17 februari 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Hilversum
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 28 februari 2023
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zijn zijn per direct op zoek naar tijdelijke vervanging voor onze opdrachtgever.

Als directeur geef je leiding aan de organisatie als geheel en direct aan de teamleiders en een klein stafteam. Jouw primaire opgave is het zorgen voor continuïteit in de bedrijfsvoering.
Je vervult een belangrijke brug- en schakelfunctie tussen het bestuur en de ambtelijke organisatie. Je bewaakt het functioneren van de ambtelijke organisatie en de interne bedrijfsprocessen en hebt daarbij oog voor de bestuurlijke en politieke belangen en prioriteiten. Er wordt nadrukkelijk beroep gedaan op jouw uitstekende verbindende vaardigheden als opdrachtnemer, om de verbinding te leggen tussen de  bestuurlijke doelstellingen en de ambtelijke realisatie. Ten aanzien van het MT heb je een belangrijke bijdrage in een goede dynamiek en slagvaardigheid. De teamleiders moeten goed in positie zijn, zodat zij in staat zijn om hun taken uit te voeren en hun  rol te kunnen vervullen. Maar ook hun taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden als gremium behoeft aandacht. Als directeur ben je in staat om de teamleiders individueel en als team te coachen en te motiveren, maar waar nodig ook effectief aan te spreken en bij te sturen. Zo zorgen jullie er samen voor dat de gewenste resultaten worden bereikt, binnen de afgesproken kaders.

Je bevordert de integraliteit tussen beleidsdomeinen onderling, tussen beleid en uitvoering en tussen beleid en bedrijfsvoering. Je hebt kennis van en inzicht in de brede bedrijfsvoering van een organisatie en kunt sturen op de harde primaire processen, zoals de P&C-cyclus. Daarnaast heb je een helicopterview waar het gaat om strategische dossiers binnen de organisatie, zowel in de lijn (bijv. IBOR en outsourcing belastingtaken) als in de staf (bijv. strategische HR-agenda).

Eisen:

  1. Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 15 jaar als Directeur in een openbaar bestuurlijke context (bijvoorbeeld binnen een: gemeentelijke organisatie, gemeenschappelijke regeling, Provincie, Waterschap, GGD of vergelijkbaar);
  2. Aantoonbare werkervaring met het realiseren van ontwikkelopgaves voor organisaties/teams, vervuld vanuit een directiepositie (beschrijf dit duidelijk in het cv).
  3. Minimaal een afgeronde WO Master opleiding in de richting van Bedrijfskunde of Bestuurskunde (of vergelijkbaar);
  4. Aantoonbaar succesvolle werkervaring in het inzetten en implementeren van ontwikkelopgaves op het gebied van Bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling (maak dit concreet aantoonbaar in het cv d.m.v. 2 voorbeelden uit de afgelopen 5 jaar).

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jul 2024    Expertise: Directeur, Teamleider, Overig (Management & Consulting)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Financial controller, Business controller, Overig (Financieel)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 30 jun 2024    Expertise: Scrum master ICT, Agile coach, Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (Training / Educatie / Coaching)

Onze partners