Interim Directeur #KRTZ1341905

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 22 mei 2023
Reageren tot 31 mei 2023
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Roosendaal
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 september 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuur opdracht / Tijdelijke opdracht:

Opdracht: Interim Directeur (36 uur) 

Locatie: Roosendaal
Startdatum: 12 juni 2023
Einddatum: 1 september 2023
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 36 uur
ZZP mogelijk: Ja

Sluitingsdatum: 1 juni 2023 om 09:00 uur

Gezien de vele opgaven die de organisatie heeft zijn wij voor een periode van 13 weken (met optie voor verlenging) met spoed op zoek naar een INTERIM-DIRECTEUR (36 u/w) die het directieteam tijdelijk versterkt. De directeur die we zoeken heeft een breed profiel binnen de gemeentelijke overheid en is daarmee inzetbaar op verschillende domeinen. Wel verwachten we dat de focus op het ruimtelijk domein zal liggen. Ruime kennis en ervaring op dat gebied is onontbeerlijk.

Opgave interim-directeur
Samen met de waarnemend gemeentesecretaris en twee collega-directeuren geef je leiding aan de ambtelijke organisatie. In de rol van directeur treed je op als ambtelijk opdrachtgever voor programma’s, projecten en groepen binnen de organisatie die binnen de directie onderling verdeeld worden.

Persoonsprofiel
Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring met het managen van professionals in een complexe omgeving, liefst in de setting van programmasturing en/of zelfsturende teams.
Je beschikt over zowel leidinggevende als inhoudelijke bagage, waardoor je in staat bent om richting te geven aan de organisatie en ons bestuur op strategisch niveau te adviseren. Vanwege het interim karakter van de opdracht is het belangrijk dat je snel je weg weet te vinden in de organisatie en makkelijk verbinding maakt.

Je bent koersvast en helder en oprecht in je communicatie. Je bent sterk in het leggen van verbindingen binnen en buiten de organisatie. Je hebt een scherp oog voor ontwikkelingen in de samenleving en de betekenis hiervan voor de gemeentelijke organisatie. Grootstedelijke vraagstukken en de benodigde integrale afstemming op dit gebied zijn jou niet vreemd. Coachend leiderschap is jouw voorkeursstijl en je bent in staat om mensen in hun kracht te zetten. Je bent een stevige gesprekspartner, biedt tegenspraak en tegenwicht en bent goed in staat om bestuurders op strategisch niveau te adviseren.

Onderstaande competenties en persoonskenmerken komen nadrukkelijk naar voren in jouw profiel:

  • Samenwerken: (her)kennen van gemeenschappelijke doelen en deze samen met anderen binnen en buiten de organisatie verwezenlijken.
  • Resultaatgerichtheid: afspraken maken over de te behalen resultaten en daarbij prioriteiten stellen, zowel in- als extern. Afspraken nakomen én evalueren om ervan te leren en kwaliteit te meten. Aanspreken op gemaakte afspraken, houding en gedrag.
  • De ander centraal: goed luisteren en de behoefte achter de vraag achterhalen. Tijdig en begrijpelijk communiceren. Ruimte geven voor initiatief en durven los te laten.
  • Bestuurlijke sensitiviteit: eigen activiteiten afstemmen op politieke en bestuurlijke veranderingen, posities, belangen, beleid en gevoeligheden.
  • Flexibel: het vermogen om je snel aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Uiteraard ben je op zeer korte termijn beschikbaar voor deze opdracht.

 

FUNCTIE EISEN-/ WENSEN:

  • Afgeronde relevante opleiding op WO-niveau;
  • Werkervaring binnen gemeente/overheid;
  • Aantoonbare werkervaring op het gevraagde werkterrein (blijkt uit het CV). Dit houdt onder andere in: Ruime ervaring in en kennis van het ruimtelijk domein – Ruime ervaring met het managen van professionals – Ruime ervaring met strategische advisering van een bestuurder.
  • Minimaal 4-5 jaar relevante werkervaring in een relevante functie
  • Politieke en bestuurlijke antennes..

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of eventuele belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Roermond    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
Locatie: Schiphol    Uiterste reactiedatum: 21 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Bouwplantoetser, Overig (Projectmanagement), Werkvoorbereider
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 mei 2024    Expertise: Projectmanager, HRM adviseur, Overig (Projectmanagement), HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 mei 2024    Expertise: Data analist, Data architect, Data engineer, Data consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)

Onze partners