Interim Directeur Finance #KRTZ6402921

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 4 oktober 2022
Reageren tot 10 oktober 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Enschede
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 oktober 2023
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Onderwijs | Educatie

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij op zoek naar een: Directeur Finance (met een focus op teammanagement)

Wat ga je doen?

De Directeur geeft leiding aan de dienst CFA met 28 medewerkers (24,5 Fte.). Hij/zij legt rechtstreeks verantwoording af aan het College van Bestuur. CFA omvat het team Audit, team Systemen Procedures & Expertise (SPE}, team Project Control en het team Business Control. Het managementteam van de dienst bestaat uit de directeur, de teamleider Control, de teamleider Project control en de teamleider SPE. CFA De Dienst CFA is verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële positie, voor het financiële beleid, de financiële processen en de financiële rapportages, inclusief advisering hierover. Zij adviseert het College van Bestuur en ondersteunende diensten op het vlak van de P&C cyclus en de P&C rapportages, besturing, risicomanagement, compliance en de verbetering van de bedrijfsvoering. Tevens voert zij onafhankelijke audits uit, behalve de audits op kwaliteit. De afdeling zet aan tot kritische reflectie en wordt gezien als een integere "critical sparring partner". Er wordt multidisciplinair samengewerkt met onder andere de Dienst Human Resource Management (HRM) en de dienst Business Support Organisatie (BSO).

Taken

 • Vervult een zeer belangrijke rol in het financieel op koers houden en levert een bijdrage aan het Strategisch Plan.
 • Adviseert gevraagd en ongevraagd het College van Bestuur, de managementteams van de eenheden en auditcommissie van Raad van Toezicht o.a. over het in control zijn (waaronder op financieel gebied).
 • Geeft leiding aan de verdere doorontwikkeling van de financiële keten in het algemeen en de dienstverlening van de Dienst CFA specifiek. De verdere ontwikkeling van business control en risicomanagement zijn daarbij belangrijke aandachtsgebieden en er wordt een belangrijke bijdrage verwacht aan het verder moderniseren van de financiële functie.
 • Met onder andere behulp van verdere digitalisering en automatisering wordt gewerkt aan een professionele en toekomstgerichte afdeling.
 • Draagt verantwoordelijkheid voor de P&C producten op niveau en verzorgt de strategische financiële planning.
 • Levert een bijdrage aan het actualiseren en onderhouden van de interne middelenverdelingssystematiek, zodat deze realisatie van strategische doelen optimaal ondersteunt.
 • Draagt zorg voor een goed intern- en extern netwerk, waaronder accountants, de belastingdienst en de inspectie.
 • Maakt onderdeel uit van het Directeuren Overleg.

FUNCTIE EISEN- WENSEN:

 • Maximaal tarief  €120,- (all-in excl. BTW);
 • Een relevant afgeronde master opleiding en een brede financiële achtergrond.
 • Ruime ervaring met business- en/of corporate control (waaronder planning & control, dataanalyse, risicomanagement, compliance en proces- en projectmanagement) in een complexe organisatie.
 • Ervaring met financiële sturing op informatievoorziening is een pré.
 • Affiniteit met de interne en externe financiering van onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering.
 • Ruime ervaring in het leiding geven aan hoogopgeleide professionals en in staat zijn de visie samen met het team door te vertalen naar uitvoering.
 • Ervaring met het initiëren en begeleiden van complexe veranderprocessen in een kennisintensieve omgeving.
 • Een uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en een duidelijke visie op basis van ruime kennis en ervaring.
 • Een goede gesprekspartner op strategisch niveau.
 • In staat om draagvlak te creëren en anderen aan te zetten tot kritische zelfreflectie.
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio.
 • Ervaring als directeur of ervaring in een hogere managementrol is vereist. De nadruk in de functie ligt op teammanagement, peoplemanagement en changemanagement.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie.

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 jul 2024    Expertise: Content specialist, Overig (Communicatie), Overig (Webredactie)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)

Onze partners