Interim Data Architect – regio Den Haag #KRTZ7271310

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 24 mei 2024
Reageren tot 29 mei 2024
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2024
Aantal uur 32 uur, 40 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
ZZP tarief € 95 Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid, Onderwijs | Educatie

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuur opdracht / Tijdelijke opdracht:

Opdracht: Data architect voor nieuw data platform (32 – 40 uur)

Locatie: omgeving Den Haag (minimaal 60% op kantoor en 40% online)
Startdatum: augustus 2024
Einddatum: 31 december 2024
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 32 – 40 uur
ZZP mogelijk: Ja, max tarief €95,- (all-in excl. BTW)
Projectdetachering: Ja, indicatie salaris obv 36 u p/w

Uiterste reactiedatum: 30 mei 2024 om 16:00 uur

De organisatie heeft stevige ambities geformuleerd in haar Digitale Strategie waaronder ook de transformatie naar een data gedreven organisatie. Een belangrijk fundament hiervoor is een nieuw en toekomstbestendig data platform om onze besluitvorming geïnformeerd te maken, eindgebruiker service-ervaringen te verbeteren en de efficiency van processen te vergroten. We zoeken een ervaren data architect om van dit platform de omgeving te maken die elke collega in staat stelt het maximale uit data te halen.

Onder aansturing van de ‘lead’ van het fundament data ga je met verschillende stakeholders in gesprek over hun ambities op het gebied van data en data gedreven werken. In verschillende iteraties ontwikkel je vervolgens de data architectuur van de organisatie voor het nieuwe platform. Daarbij zul je nauw samenwerken met een BI-solution architect die mede op basis van jouw architectuur parallel een technisch en functioneel ontwerp zal opstellen voor dit platform.

De ontwikkeling van dit platform is een belangrijke eerste stap op weg naar een meer data-gedreven organisatie. Het is daarom voor ons belangrijk dat je ons helpt de organisatie mee te nemen op deze reis. Je bent dus communicatief sterk, kan anderen enthousiasmeren voor data en vindt het belangrijk een breed draagvlak te creëren voor je architectuur.

 

FUNCTIE EISEN/ -WENSEN:

  • Tarief is all-in maximaal €95,- (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW).
  • HBO/WO werk- en denkniveau en professionele vaardigheid in het Nederlands
  • Bewezen ervaring met het opstellen van een data architectuur voor een data platform op basis van de gebruikerswensen van de business
  • Ervaring met het ontwikkelen van data architecturen in complexe organisaties om het silo-denken te doorbreken is een pré.
  • Sterk analytisch en conceptueel denkvermogen. Dit zorgt ervoor dat je complexiteit kunt ontrafelen en reduceert tot eenvoud.
  • In staat de voor- en nadelen van keuzes uit te leggen aan collega’s, ongeacht hun achtergrond op het gebied van data.
  • Kennis van de mogelijkheden en beperkingen die (cloud) database oplossingen bieden op het gebied van o.a. opslag, processing en analyse.
  • Kennis van TOGAF, ArchiMate & UML.
  • Kennis en ervaring met gangbare referentie architecturen en technieken voor data platformen zoals o.a. het logische datawarehouse, data lake, data lakehouse, data fabric en data mesh.
  • Kennis van randvoorwaardelijke onderwerpen zoals data governance, masterdata, datamanagement, datakwaliteit, data classificatie en beveiliging.

De interviews staan gepland in de week van: 10 en 17 juni

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie en onderbouwing. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Salarisindicatie obv 40 uur per week.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Financial controller, Business controller, Overig (Financieel)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 23 jun 2024    Expertise: Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jul 2024    Expertise: Directeur, Teamleider, Overig (Management & Consulting)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 30 jun 2024    Expertise: Scrum master ICT, Agile coach, Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement), Overig (Training / Educatie / Coaching)

Onze partners