Interim Data-analist #KRTZ8235694

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 augustus 2020
Reageren tot 19 augustus 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie 's-Hertogenbosch
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 16 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het programma Stuurinformatie en Administraties verzorgt de professionele administratieve en uitvoerende dienstverlening binnen de organisatie. Het programma bestaat uit vier teams: (a) Administratie, (b) Informatiecontrol en –beheer, (c) Stuurinformatie en (d) SAP. Wij voeren onze taken uit in samenwerking met andere concernprogramma’s zoals Dienstverlening ICT en Facilitair en BedrijfsvoeringsBeleid en Advies. De uitvoering gebeurt klantgericht, maar zeker ook kostenbewust.

Draag je graag bij aan het op een hoger niveau brengen van de verantwoordings- en managementinformatie in onze organisatie? Zie jij uitdaging in gemotiveerd deelnemen in het (project)team in een dynamische omgeving? Heb je kennis- en affiniteit met de diverse aspecten van Business Intelligence? Dan zou jij weleens de geschikte kandidaat kunnen zijn voor deze uitdagende opdracht.

Op dit moment is er uiteraard sprake van verantwoording en sturing. Deze verantwoording en sturing wordt in de nodige gevallen ondersteund met diverse rapportages. De organisatie heeft de behoefte om het beschikbaar stellen van verantwoordings- en stuurinformatie op alle niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) te verbeteren om de organisatie daarmee in staat te stellen haar processen efficiënter en effectiever vorm te geven. De behoefte aan doorontwikkeling van/sturing op bepaalde processen op basis van dergelijke informatie is op enkele plekken binnen de organisatie inmiddels bijzonder urgent.

Wat ga je doen

Binnen het project stuurinformatie zijn we op zoek naar een ervaren data-analist. De data-analist is verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van data. Je koppelt verschillende databronnen, voert statische analyses uit en analyseert de kwaliteit van de verzamelde gegevens. Daarbij ben je de spil tussen de data-engineer en de gebruiker van de analyses. Als data-analist weet je functionele vragen te vertalen in technische termen en kijk je of de analyses en rapportages beantwoorden aan de functionele wensen. De data-analist heeft verstand van databases en modelleert de verschillende databronnen. In samenwerking met de informatiemanager is de data-analist verantwoordelijk voor het ontwerpen van Bi-rapportages en dashboards, die voorzien in de informatiebehoeften van de verschillende betrokkenen.  

Wat verwachten we van jou

Als data-analist verwachten we van jou:
·       Het verzamelen/ontsluiten van brondata;
·       Het uitvoeren van data-analyses; 
·       Controleren van datakwaliteit;
·       Het opzetten van een statische database;  
·       Ondersteuning in de ontwerpen van dashboards;  
·       Proces van de ontsluiting van de data in kaart brengen.

  Functie-eisen

  ·       2 jaar ervaring PowerBI en ervaring met specifiek SAP Hana;  
  ·       Ervaring statistische software (SPSS, R);
  ·       Minimaal 3 jaar werkervaring als data-analist bij de overheid van minimaal 500 fte; 
  ·       Beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richtingen van Business (bedrijfskundige) informatica en/of IT en presteert op WO werk- en denk niveau;
  ·       Kennis van project- en procesmatig werken, complexe bestuurlijke processen, Business Intelligence in het algemeen en verantwoordings- en managementinformatie in het bijzonder;
  ·       Minimaal 3 jaar ervaring met het realiseren van integrale (proces, systeem, mens en cultuur) BI-oplossingen in een gelijksoortige functie;
  ·       16 Uur beschikbaar uiterlijk 7 september 2020.

  MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Beschikbaarheidsdatum;
  Hoeveel uur per week;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
  Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
  Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
  Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

  Onze partners