Interim Controller #KRTZ1060443

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 22 september 2020
Reageren tot 24 september 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De functie
De organisatie gaat fundamenteel veranderen op de gebieden van organisatie, processen & systemen en cultuur & communicatie middels het nieuwe bedrijfsmodel waarin regeling gericht werken centraal staat. De manager draagt deze beoogde verandering uit en vertaalt deze naar de afdeling.

De afdeling Control is verantwoordelijk voor de volgende drie hoofdthema’s:
Governance
– De afdeling draagt zorgt voor de besturingsstructuur. Het betreft het formuleren van de uitgangspunten en regels van besturing van de beheerorganisatie. Uitgangspunten betreffen o.a. hoe afdelingen zich qua besturing met elkaar verhouden, welke incentivestructuren we creëren, hoe we omgaan met budgettering en het management van budgetten en wat de financieel-technische uitgangspunten zijn van de besturing van zowel run als change.

3 lines of defense
– De organisatie hanteert het uitgangspunt van 3 lines of defense. In het kader van de inrichting van de governance geeft de afdeling Control leiding aan de inrichting van dat principe en vervult zij de rol van de tweede lijn. Control beoordeelt en rapporteert de betrouwbaarheid van (o.a. voorgaande) financiële en niet financiële management rapportages, en maakt mede een inschatting van de mate van beheersing van risico’s. Dit doet Control o.a. door te beoordelen in welke mate de 1LOD haar functie conform instructie uitvoert, de beoordeling van de risico’s inclusief de mate van beheersing en de betrouwbaarheid (totstandkoming) van de cijfers.

Besturings- en verantwoordingsinformatie
– Control draagt zorgt voor het feit dat er besturingsinformatie is op basis waarvan lijnmanagers en RvB kunnen beoordelen in welke mate de organisatie haar doelstellingen haalt. Daarnaast stuurt Control het proces aan voor het maken van de verantwoordingsproducten.
De Operational Controller bewaakt de naleving van de P&C-cyclus door bedrijfsvoeringsafdelingen, voert de 2e- lijns-controle op de geldstroom van de beheerorganisatie uit en faciliteert bedrijfsvoeringsafdelingen bij de optimalisatie van processen en procesbeschrijvingen. De Operational Controller verricht deze werkzaamheden op het aangewezen aandachtsgebied.

Het profiel
– Kennis en Vaardigheden
– HBO werk- en denkniveau
– Kennis van de inrichting van besturingsstructuren;
– Inzicht in de organisatorische verhoudingen;
– Ervaring in (financiële)controlfuncties.

Competenties
– Analytisch vermogen
– Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
– Resultaatgericht
– Communicatief
– Overtuigingskracht

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners