Interim Concerndirecteur Stadsontwikkeling #KRTZ9104037

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 september 2020
Reageren tot 9 september 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Hilversum
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De concerndirecteur Stadsontwikkeling gaat zich met name bezig houden met de inrichting van het portfolio denke.

Het betreft een tijdelijke concern directiefunctie voor de periode van 2 jaar. De directeur maakt deel uit van de directie en geeft leiding aan een of meer afdelingsmanagers. Programma’s en projecten staan elk afzonderlijk onder leiding van een gedelegeerd ambtelijk opdrachtgever. De concerndirecteur Stadsontwikkeling zorgt voor verbinding en afstemming tussen deze ambtelijk opdrachtgevers, door de lijnstructuur heen en wordt een belangrijke gesprekspartner voor de regietafel Organisatie en Ontwikkeling.

De nieuwe functionaris krijgt drie opgaven:

1. Inrichting en aansturing van een portfolio Stadsontwikkeling:

Tot het portfolio behoren ten minste visie en strategie in de vorm van de omgevingsvisie, in samenhang met de mobiliteitsvisie, woonvisie, groenbeleidsplan, het programma energietransitie, het programma Smart City, het programma economie en de majeure projecten (> 250 woningen of arbeidsplaatsen). 

2. Lid van de directie en relevante regietafels
a) Verbinding maken met andere programma’s, zowel in het fysieke domein als bijvoorbeeld Smart City, sociaal domein en veiligheid.
b) Coaching van het management in het gezamenlijk door-ontwikkelen van opgavensturing, professionaliseren van opdrachtgever/opdrachtnemerschap.

3. Versterk het voor de organisatie relevant strategisch extern netwerk met partijen binnen en buiten de gemeente, gerelateerd aan het portfolio stadsontwikkeling. Wij denken hierbij aan een integrale aanpak, dus enerzijds de klassieke ruimtelijk-economische partners als ook onze partners in het sociale domein en het veiligheidsdomein. Een ander onderdeel is het actief deelnemen in bestaande samenwerkingsverbanden, zoals het Directeurenoverleg.

De concerndirecteur Stadsontwikkeling inventariseert wat nodig is om deze opgaven tot een goed resultaat te brengen. Hierbij toont de concerndirecteur Stadsontwikkeling een hands-on mentaliteit en eigenaarschap.

De directie bestaat uit een algemeen directeur en een concerndirecteur, de concerndirecteur Stadsontwikkeling is een tijdelijke aanvulling. De functie valt hiërarchisch onder de algemeen directeur.

Eisen

  1. Een afgeronde opleiding op minimaal WO niveau;
  2. Aantoonbare werkervaring met gebiedsontwikkeling;
  3. Aantoonbare werkervaring met leiding geven aan veranderingstrajecten;
  4. Aantoonbare werkervaring met stakeholdersmanagement op strategisch niveau;
  5. Beschikbaar voor 32 uur per week per 1 oktober tot en met de zomer van 2021;
  6. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op directieniveau in een middelgrote (> 50.000 inwoners) of grote gemeentelijke organisatie;  
  7. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als opdrachtgever en/of projectmanager en/of leidinggevende in het ruimtelijk domein.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners