Interim Concern Controller #KRTZ2116780

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 26 september 2022
Reageren tot 28 september 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Eindhoven
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 juli 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
ZZP tarief € 100 per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een Interim Concern Controller voor een periode van circa 9 maanden, met optie tot verlenging met 6 maanden. Je bent in deze rol adviseur van het DT en het bestuur op het gebied van financieel beleid. Je hebt de mogelijkheid en bevoegdheid om onderwerpen zelfstandig te escaleren naar het Dagelijks Bestuur.

De organisatie is volop in verandering en vormt zich om tot een organisatie met zelforganiserende teams welke een grote eigen verantwoordelijkheid hebben. Jij hebt als concern controller een belangrijke inbreng bij het richting geven aan en vaststellen van kaders waarbinnen de teams zich kunnen bewegen.
Ben je inhoudelijk sterk en heb jij volop ideeën om zowel Financial als Business Control op een hoger plan te tillen? 

Om onze taken zo efficiënt mogelijk uit te voeren, werken wij met een prestatiegerichte financieringsmethodiek. En daar kunnen wij jouw financiële expertise als Controller goed bij gebruiken.

Wat ga je bij ons doen?

Als Interim Concern Controller ben je een belangrijke sparringpartner voor de directeur en het directie team. Je voorziet ze gevraagd en ongevraagd van advies. Je vertaalt niet alleen de ontwikkelingen buiten de organisatie, maar ook de eigen ontwikkeling die onze organisatie nu doormaakt, naar de interne processen binnen de. Je bewaakt en borgt de voortgang, kwaliteit en effectiviteit van de Planning & Controlcyclus. Je verzorgt de vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding van je collega’s en treedt op als klankbord. Ook begeleid je de contacten met de accountant en zorg je dat de deelnemers voorzien worden van passende financiële informatie.

  • Vanzelfsprekend draag jij bij aan de planning en totstandkoming van P&C-producten, inclusief begroting, jaarrekening en maandelijkse managementrapportages. Vanuit je rol als sparringpartner adviseer je de directie over nieuwe sturingsinformatie en zorg je ervoor dat deze ook beschikbaar komt. Je legt verbindingen en signaleert proactief afwijkingen op programma- en/of opdrachtgeversniveau. Deze bespreek je in het Directie Team resp. met de individuele DT-leden. 
  • Ook ben je nauw betrokken bij toekomstige ontwikkelingen zoals wetswijzigingen, zodat je directeur en directie adequaat kunt adviseren over de impact en risico’s. Daarbij doen we overigens niet alleen een beroep op je financiële expertise, maar ook op je politieke sensitiviteit

FUCNTIE EISEN – EN WENSEN:

Tarief is maximaal €100,- (all-in, excl. BTW);
Jij bent zeer deskundig op het gebied van financiën en planning & control; zowel inhoudelijk als coachend. Idealiter in een vergelijkbare combi-functie. Je hebt minimaal 10 jaar ervaring, opgedaan binnen een complexe politiek-bestuurlijke omgeving (provincie, overheid etc.). Aantoonbare affiniteit binnen het ruimtelijk domein, in het bijzonder met de Omgevingswet, is een duidelijke pre. Binnen deze rol ben je een stevige sparringpartner voor het management en team Financiën en beschikt over een relevante track-record als (strategisch) adviseur. Je bent in staat om een complexe omgeving te doorgronden, in orde te brengen en te borgen (governance aspecten). Je hebt een WO-werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of werkervaring  Je beschikt over de volgende competenties

  • Analystisch vermogen
  • Onafhankelijkheid
  • Visie
  • Plannen en organiseren
  • Politieke sensitiviteit
  • Motiverend
  • (strategische) adviesvaardigheden

De selectiegesprekken zullen plaats vinden op vrijdag 30 september.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 28 mei 2024    Expertise: Overig (Bouw, techniek & Engineering), Projectmanager, Overig (Projectmanagement), Civiel engineer
Locatie: Zuid-Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Recruitment support, Recruiter, HRM medewerker, Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 24 mei 2024    Expertise: Processpecialist, Overig (Facilitair), Overig (Management & Consulting)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 22 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Managementassistent, Management (Secretarieel), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

Onze partners