Interim Communicatieadviseur Omgevingswet #KRTZ5621728

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 23 juni 2021
Reageren tot 1 juli 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 11 januari 2022
Aantal uur 16 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het project Omgevingswet heeft behoefte aan een zelfstandige hands-on communicatieadviseur die kennis heeft van het fysieke domen en ervaring heeft in het uitzetten van praktische communicatie doelen en middelen. Het vraagt om een bredere communicatieblik dan normaal gesproken nodig is.
Daarnaast is er ruimte om vanuit het kernteam Omgevingswet betrokken te zijn, mee te denken en te adviseren over hoe diverse stakeholders betrokken kunnen worden bij de Omgevingswet en de ontwikkelingen die hiermee verband houden. Naast de externe communicatie over thema’s die binnen de Omgevingswet spelen, draag je bij aan de interne communicatie over het op een andere manier werken met de Omgevingswet. Daarnaast zal er ook in de loop van het jaar richting de stad gecommuniceerd moeten worden over de veranderingen die de Omgevingswet met zich meebrengt

Door je ruime ervaring met advisering binnen grote ontwikkelingsgerichte projecten ben je gewend te werken in een creatieve en dynamische omgeving waar je in verschillende projectteams integraal samenwerkt. Je werkt nauw samen met de programmamanager Omgevingswet en met de leden van projectgroepen: Omgevingswet, omgevingsplan en externe partijen in de stad. De corporate en interne communicatie stem je af met het team communicatie. 
 
Je bent hands-on en staat stevig in je schoenen, toont lef en creativiteit. Je bent in staat om project- en team overschrijdend te denken en te handelen en mensen aan elkaar te verbinden. Je weet welke middelen in te zetten voor het juiste resultaat. Daarvoor ben je op de hoogte van aanverwante projecten, zie je de kracht van de onderlinge samenhang en ben je in staat om ze met elkaar te verbinden. Continuïteit in de communicatie zowel intern als extern is belangrijk. Je bent prima in staat om zelfstandig te werken, maar je voelt je binnen een team ook zeker op je plek. 
 
Werkzaamheden
Analyse en advies:

 • Communicatie- en participatiestrategie (deels) uitvoeren (opstellen communicatiekalender, kernboodschap, mediastrategie)
 • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de programmamanager Omgevingswet, de diverse betrokken projectteams en andere betrokkenen van binnen/buiten de gemeente. 

Middelen:

 • Ontwikkelen en coördineren van de productie van passende online en offline communicatieboodschappen en communicatiemiddelen.  
 • Begrijpelijke teksten schrijven voor uiteenlopende doelgroepen en voorstellen doen voor de inzet van (sociale) mediakanalen en middelen.

Interne communicatie:

 • Interne stakeholders (binnen de gemeentelijke organisatie) meenemen in het veranderingsproces dat komt met de invoering van de Omgevingswet.
 • Samen met team Communicatie zorgen voor gemeentelijke interne communicatie en kennisdeling, bewustwording van de impact van de implementatie van de Omgevingswet.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieadviseur bij een overheidsinstelling of in een bestuurlijke en politiek gevoelige omgeving. 
 • Aantoonbare ervaring met de Omgevingswet.
 • Je beschikt over relevante referenties. 
 • Je hebt een brede betrokkenheid bij de fysieke leefomgeving. 
 • Je kunt uitstekend schakelen op alle organisatieniveaus en staat stevig in je schoenen.
 • Je hebt ervaring met het vertalen van strategie/beleid naar de juiste middelenmix en het voeren van regie over de realisatie en het beheer daarvan.
 • Je bent bereid, waar nodig, flexibel of in de avonduren te werken (bijvoorbeeld tijdens een stadgesprek, raadsbijeenkomst of participatiesessie).
 • Affiniteit met de stad.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 mei 2024    Expertise: Data architect, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 jun 2024    Expertise: Data architect, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 25 mei 2024    Expertise: Administratief medewerker, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)

Onze partners