Interim Communicatieadviseur #KRTZ5523620

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 6 maart 2020
Reageren tot 15 maart 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Rotterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 75 per uur
Salaris €4.000 - 4.500 €3.500 - 4.000 per maand
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als communicatieadviseur kun je zelfstandig de communicatiestrategie voor de middelgrote en afdelingsoverstijgende opdrachten maken en deze vertalen naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen. Je voert de plannen zelf uit en je houdt de regie op uitwerking van activiteiten of middelen. In voorkomende gevallen voer je zelf het intakegesprek van het plan. Hierbij kun je de hulp inschakelen van de senior- en strategisch communicatieadviseur. 

Je bent breed inzetbaar en daardoor in staat de meest voorkomende communicatievraagstukken op te pakken. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie, corporate communicatie en publieksvoorlichting kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen. Een voorbeeld van werkzaamheden waaraan je kunt denken: uitvoering geven aan de bestaande communicatiestrategie op bedrijfsvoering, van huisstijl tot alle aspecten, invoering van nieuwe voertuigen of de uitvoering van de cao of de meer operationele onderwerpen. Jouw inzet is mede gericht op het behouden en het verbeteren van de reputatie van de afdeling. Dit gebeurt op verschillende onderdelen: de positionering binnen de organisatie, de dienstverlening (kennis vergroten, zichtbaar maken en terugpraten), de integraliteit tussen de diensten en de inzet op issues om de reputatieschade te beperken.

 • Intake van communicatie-opdrachten en verhelderen van de communicatievraag;
 • Communicatieadvies en – uitvoering van communicatiestrategieën;
 • Relatiebeheer;
 • Coaching.

 • Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt;
 • Ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen;
 • Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Eisen

 1. Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, richting Communicatie. Het in het bezit zijn van aanvullende Communicatie certificaten is een pré. 
 2. Minimaal 5 jaar werkervaring in een Communicatieadvies functie.
 3. Beschrijf een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag; 2. Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; 3. Ontwikkelen communicatieaanpak van 1 vraagstuk voor meerdere doelgroepen
 4. Beschrijf een referentieopdracht(en) waaruit in de afgelopen 5 jaar, werkervaring met het volgende blijkt: 1. Communicatieadvies geven op- en uitvoering van communicatiestrategieën; 2. Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.
 5. De werkervaring zoals gevraagd bij eis 2 en 3, is opgedaan binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 8 jul 2024    Expertise: Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruitment support, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jun 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Leeuwarden    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Teamleider, Management (Sociaal Domein), Overig (Sociaal Domein), Overig (Management & Consulting)

Onze partners