Interim Communicatieadviseur #KRTZ9081474

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 10 november 2020
Reageren tot 15 november 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Schiedam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 16 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Onze opdrachtgever is op zoek naar een hands-on medior Communicatieadviseur voor het project bedrijventerrein voor circa 16/20 uur per week.
Opdracht/functie omschrijving
Het bedrijventerrein zal de komende jaren transformeren tot een gemengd en toekomstbestendig woon-werkgebied. De gemeente legt momenteel de laatste hand aan het Ruimtelijk Raamwerk: een plan dat de belangrijkste contouren voor de transformatie vastlegt.
Het Ruimtelijk Raamwerk wordt binnenkort aangeboden aan het college van B&W van de gemeente. Nadat het college het Ruimtelijk Raamwerk heeft vastgesteld, kan gestart worden met het communicatie/participatie proces. Het participatieproces bestaat uit het ophalen van wensen en bedenkingen van zittende ondernemers en andere stakeholders in het gebied. Daarnaast is goede communicatie over wat er gaat gebeuren in het gebied richting het terrein en haar omgeving belangrijk. De gemeente zoekt een medior-adviseur om dit proces rondom de communicatie en participatie te begeleiden. Onderdeel hiervan zijn het plannen en organiseren van het participatieproces, het adviseren over communicatiemiddelen en en het daadwerkelijk uitvoeren van de daaruit voortkomende werkzaamheden.

Wie zoeken wij
Wij zoeken een proactieve medior-communicatieadviseur die ervaring heeft met communicatietrajecten en stakeholdersparticipatie en daar hands-on producten voor kan leveren. Je weet hoe een gemeentelijke organisatie werkt en hoe bestuurlijke (beleids)processen lopen. Het is een pré als je ervaring hebt met gebiedsontwikkeling.
Je kunt goed samenwerken, rekening houdend met verschillende partijen en met soms verschillende belangen. Je bent in staat om makkelijk de vertaalslag maken van communicatiestrategie naar een communicatieaanpak en de daarvoor benodigde middelen. Je ondersteunt bij het opstellen van projectplannen en/of het programma van eisen en draagt zorg voor de communicatie richting bewoners en neemt ook deel aan bewonersavonden.
Als medior-communicatieadviseur spring je op een rijdende trein, want tijdens de planvorming zijn al diverse voorbereidende werkzaamheden verricht, zo is er al een projectenwebsite en een overzicht van ondernemers in het gebied. Daarnaast ligt er een concept-communicatie/participatiestrategie met daarin een stakeholdersanalyse incl. ringen van invloed.
Tijdens de opdracht werk je nauw samen in het projectteam en leg je verantwoording af aan de projectleider en de gebiedsmanager van het project. Ook heb je regelmatig contact met team Communicatie.

Taken/werkzaamheden:
•             Het organiseren, plannen, coördineren, controleren en uitvoeren van de communicatie en participatie voor het project;
•             Het geven van communicatieadvies en ondersteuning aan van het projectteam;
•             Het leveren van producten ten behoeve van de communicatie en participatie;
•             Een pro-actieve bijdrage leveren als teamlid aan het planproces;

  Eisen waaraan je moet voldoen:

  • Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar), voor een overheid of gemeente;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de stad;
  • Je hebt ervaring met verschillende vormen van participatie;
  • Je beschikt over relevante referenties.
  • Gedegen kennis over communicatiemethoden en –technieken;
  • Gedegen kennis over participatiemethoden en –technieken;
  • Ervaring met communicatie trajecten binnen gebiedsontwikkeling
  • Vaardigheid met het produceren van producten behorend bij communicatie- en participatietrajecten;
  • Inzicht in de financiële, personele en organisatorische c.q. uitvoeringsgerichte aspecten van projecten;
  • Vaardigheid in het vertegenwoordigen van een gemeente of organisatie;
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve en contactuele vaardigheden;

  Reacties ontvangen wij graag voorzien van:

  • Nederlandstalig cv waaruit de gevraagde kennis en ervaring zoals gesteld in de aanvraag duidelijk blijkt.
  • Nederlandstalig portfolio waaruit voldoende relevante projectervaring blijkt
  • Een korte, aan de opdracht gerelateerde motivatie waaruit de gevraagde kennis en ervaring duidelijk blijkt.

  Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

  MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

  Geef ook in je CV het volgende aan:

  Beschikbaarheidsdatum;
  Hoeveel uur per week;
  Vakantie;
  Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

  BELANGRIJK: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht mogen geen ZZP'ers worden aangeboden. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

  Mail deze opdracht:
  Deel deze opdracht:

  Voor jou geselecteerde opdrachten

  Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
  Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
  Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
  Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

  Onze partners