Interim Communicatieadviseur #KRTZ8765839

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 4 februari 2020
Reageren tot 17 februari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 70 per uur
Salaris €4.000 - 4.500 per maand
Branche Wetenschap | Onderzoek
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

De afdeling Communicatie zoekt een ervaren Communicatieadviseur voor 24 uur per week.

Over het team Communicatie
Het communicatieteam bestaat uit 1 assistente, 6 communicatie-medewerkers, 5 communicatieadviseurs en 1 teamleider. Het team is onderdeel van het grotere geheel. De organisatie wil graag in wetenschappelijk Nederland een toonaangevender rol vervullen. Communicatie kan daaraan bijdragen. Het is van belang dat beleidsmedewerkers en directie van het domein gaan zien dat het team deze waardevolle en zelfstandige bijdrage kan leveren als adviesorgaan.

De functie houdt onder meer in:
De werkzaamheden van de communicatieadviseur zijn een mix van het uitwerken van communicatiebeleid in deelplannen van aanpak, waaronder de communicatie rond onderzoeksprojecten en resultaten van wetenschappelijk onderzoek. De communicatieadviseur a.i. die wij zoeken heeft gevoel voor 'return on investment'. Dat wil zeggen: de adviseur is in staat het maatschappelijk en wetenschappelijk belang waar de organisatie voor staat, te vertalen in communicatie die bijdraagt aan het belang van diverse stakeholders, en die ook bijdraagt aan de positionering van de organisatie. 

Het gaat om advies over de inzet van communicatie én om een bijdrage aan de implementatie ervan. Je stelt een communicatie-aanpak op en zorgt dat deze wordt gerealiseerd. Je werkzaamheden bestaan uit het formuleren van stakeholdermanagement rond één of meer grote onderzoeksprojecten en de positionering die daarbij hoort. In samenwerking met anderen geef je ook de media-aandacht vorm. Je denkt mee en levert een bijdrage aan de zogenoemde 'resultatencommunicatie', dat is communicatie specifiek gericht op de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Je springt bij indien nodig bij een van de interne communicatie-programma's die er lopen.

Eisen

  • beschikt over een aantoonbaar afgeronde hbo-opleiding of een opleiding in de (commerciële) communicatie (Van der Hilst/SRM) of daaraan gelijkwaardig. 
  • op basis van CV en motivatie minimaal 7 jaar ervaring als communicatieadviseur aan te tonen in het grote MKB of bedrijfsleven, waaronder aantoonbaar advisering op strategisch niveau over het opzetten en inrichten van de communicatie, zelfstandig communicatieproducten ontwikkelen en uitvoeren en contacten met stakeholders onderhouden.
  • een geroutineerde interimmer met minimaal 5 jaar ervaring met interim werk. Je bent een verbinder en tegelijkertijd een 'om-denker' en kan goed functioneren in teamverband.
  • een opleiding gevolgd of aantoonbare ervaring met het produceren of redigeren van teksten en recente en heeft aantoonbare ervaring met marketingcommunicatie, of sponsoring of PA.
  • een aanpakker en heeft het vermogen om zelfstandig een coördinerende en adviserende rol te combineren met PR en organiserende taken en heeft ervaring met het uitwerken en implementeren van complexe communicatieplannen en stakeholdermanagement.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Informatiemanager, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Werkplekbeheerder, Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 17 jun 2024    Expertise: DIV medewerker

Onze partners