Interim Communicatieadviseur #KRTZ5121085

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 februari 2022
Reageren tot 16 februari 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 juli 2022
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 70 per uur
Branche Gemeente

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Inhuuropdracht:

Opdracht: Communicatieadviseur – interim / zzp

Locatie: Utrecht / thuis
Startdatum: maart 2022
Einddatum: juli 2022
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 32 uur
ZZP mogelijk: ja

Reageren voor 16 feb, 15.00 uur

Je werkt voor verschillende interne opdrachtgevers/projectteams, dus flexibiliteit in jouw werkwijze is een must. Je bent verantwoordelijk voor de communicatie over de verschillende componenten en oplossingen die worden gerealiseerd. Je ondersteunt teams bij het identificeren van de behoeftes van de verschillende doelgroepen. Je verwoordt technische oplossingen en vertaalt deze naar de doelgroepen en ondersteunt het team met creatieve communicatieaanpakken, denk aan de organisatie van events (on- en offline), podcasts, animaties, publicaties, etc. Daarbij zorg je voor een integrale aanpak; welke middelen worden ingezet om bereikte resultaten te promoten, hoe koppelen we de promotie aan (bijvoorbeeld) een event en hoe organiseren we de terugkoppeling zodat de communicatie een geheel vormt. Een belangrijk aspect is communitybuilding, verbinding leggen vanuit het portfolio en gebruik van Persona’s bij doelgroepenaanpak. 

Je werkt vanuit het centrum communicatie en gaat programma en projectcommunicatie realiseren. Daarnaast is een van de onderdelen het schrijven van een strategisch communicatieplan (incl. PR strategie). In de latere fase zorg je dat de communicatie inzet gecoördineerd wordt zodat alle resultaten conform de marketing communicatiestrategie worden gerealiseerd. Daarvoor werk je direct met projectleiders en technische adviseurs van verschillende teams samen. Je bent hierin staat om je snel de inhoud eigen te maken zodat je de vertaling kan maken. Je zorgt dat de activiteiten van het team in lijn zijn met de corporate communicatiestrategie conform het portfoliomanagement. Je gaat de effectiviteit van je strategie en uitvoering meten door actief feedback op te halen. Op basis van deze feedback optimaliseer je de strategie en uitvoering continu. 

Vanuit elk projectteam wordt nauw samengewerkt met de andere teams. Dit geldt ook voor deze rol als interim communicatieadviseur. Je bent dus breder inzetbaar en houdt overzicht en rapporteert hierover. 

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden 

 • Opstellen strategische marketingcommunicatie-/ implementatieplannen (incl PR strategie) met als uitgangspunt de standaarden en werkwijze van centrum Communicatie. 
 • Uitvoering geven aan marketingcommunicatie-/implementatieplan, conform the middelenmatrix via contentcreatie en publicaties. 
 • Coördinatie per project op communicatiecapaciteit binnen kenniscentrum communicatie voor de realisatie van de communicatiemiddelen 
 • Stakeholder management met de andere communicatieafdelingen. 
 • Ondersteunen van projectteams bij het formuleren van hun communicatievraag en deze vertalen naar een communicatieaanpak dat aansluit bij het nieuwe portfoliomanagement. 
 • Schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen en de content verspreiden via een logische middelen mix en de kanalen. 
 • Promotie en contentcreatie voor e-mailcampagnes voor digitale events 
 • Optimaliseren (creatie en publicatie van content voor) website(s) en communitysites 
 • Voorstellen doen voor feedback en metingen, en hierop vervolgactie ondernemen 
 • Deelnemen communicatie-overleg landelijke partijen om communicatie over project naar eindgebruikers te stroomlijnen. 

Resultaat van de opdracht 
De werkzaamheden moeten resulteren in een heldere communicatiestrategie om de diverse producten eenduidig met de verschillende doelgroepen te delen, zowel via online en offline kanalen als door de verschillende teams zelf. Concreet: 

 • Marketing/Communicatieplannen (incl PR) maken en uitvoeren 
 • Teksten over de producten/diensten voor verschillende doelgroepen 
 •  Effectmeting bij doelgroepen van communicatieplannen; en bijsturing 
 • Contentoptimalisatie: kennis van de producten/diensten is bij de verschillende doelgroepen op niveau en informatie over de verschillende componenten is helder en goed vindbaar.

Eisen

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding in de richting van Communicatie.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring op HBO werk -en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar ervaring als communicatieadviseur.
 • Minimaal 2 voorbeelden van opdrachten als organisator van de communicatie rondom Data-projecten.

Wensen

 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het optimaliseren van digitale communicatie voor meerdere gemeentelijke doelgroepen. Benoem voorbeelden in CV en/of motivatie
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met samenwerken in een ICT omgeving temidden van informatieprofessionals en software ontwikkel team.
 • Kandidaat heeft een netwerk binnen de (digitale) overheid. 
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring met marketingcommunicatie. Benoem minstens 1 voorbeeld in CV en/of motivatie
 • Kandidaat heeft aantoonbare ervaring als communicatie adviseur binnen de digitale overheid.

Graag motivatie opnemen in je cv. Opdrachtgever vraagt om je motivatie.

Geplande datum eerste gesprek :  1 maart 2022, tussen 13:00 en 16:00 uur

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Informatiemanager, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Werkplekbeheerder, Servicedesk medewerker, Overig (ICT Support & Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 17 jun 2024    Expertise: DIV medewerker

Onze partners