Interim Communicatieadviseur #KRTZ1726451

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 31 januari 2020
Reageren tot 7 februari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 68 per uur
Salaris €4.000 - 4.500 €3.500 - 4.000 per maand
Branche Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Ben jij een gedreven en strategische ‘hands on’ communicatieadviseur die affiniteit heeft met maatschappelijk vastgoed? Dan zoeken we jou!

Korte beschrijving

De gemeente heeft ruim 800 gebouwen in eigendom. We zoeken iemand met een hands-on mentaliteit.

Wat ga je doen?

We zoeken een adviseur die kritisch meedenkt en sparringpartner is bij bestuurlijk complexe dossiers én de vertaling weet te maken naar tactisch en operationeel niveau waaronder het opstellen van communicatieplannen en de redactie van communicatieberichten. Het takenpakket is afwisselend en divers: van projectcommunicatie tot het versterken van het omgevingsbewustzijn en communicatievaardigheden van collega’s en communicatieadvies in bestuurlijk complexe dossiers. Je draagt actief bij aan een goede structuur van de projectcommunicatie met duidelijke werkafspraken met de verschillende projectleiders.

 Uitvoering communicatie jaarplan 2020: Samen met de omgevingsmanager werk je de prioriteiten voor 2020 voor de verschillende portefeuilles uit en geef je invulling aan de doelen, prioriteiten en activiteiten op het gebied van communicatie.
 Versterken Omgevingsbewustzijn: Samen met de omgevingsmanager werk je aan het verder versterken en handelen van de omgevingsbewust en -management van de collega’s. Je zoekt de portefeuillemanagers en projectleiders actief op en adviseert gevraagd en ongevraagd. Je maakt communicatieprocessen inzichtelijk en draagt bij aan het vergroten van de (bestuurlijk- politieke) vaardigheden van het team door actieve coaching en voorbeeld gedrag.
 Communicatie-ondersteuning op project- en programmaniveau: Je stuurt en beweegt mee op de uitvoering van de communicatiekalender. Je adviseert en stimuleert communicatieactiviteiten in projecten, in de voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming en ondersteunt in de uitvoering. In de complexe dossiers breng je krachtenvelden in beeld, ontwikkel je de communicatiestrategie en woordvoeringslijnen. Ook adviseer en ondersteun je bij de beantwoording van (raads- en politieke) vragen.
 Verbinding bestuurscommunicatie: Je werkt samen met bestuurscommunicatieadviseur van diverse wethouders. In gezamenlijkheid verbind je de prioriteiten en speerpunten van het coalitieakkoord aan de communicatie.
 Breed inzetbaar: Daarnaast ben je breed inzetbaar voor communicatieprojecten binnen het Marketing- en Communicatienetwerk. De taken voor andere communicatieprojecten bij de gemeente omvatten de gemeentelijke communicatie in brede zin van advies tot en met uitvoering. Je bent multifunctioneel en breed inzetbaar. Dat geldt óók voor je werklocatie die varieert van het Stadskantoor tot andere gemeentelijke locaties in de stad.

Jij bent

Jij bent een gedreven communicatieadviseur die zich gemakkelijk beweegt in een politiek bestuurlijke omgeving én affiniteit heeft met vastgoed.

· Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Communicatie of gelijkwaardig.
· Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in communicatie advisering.
· Je hebt kennis van en ervaring met overheidsorganisaties.
· Je hebt ervaring met of affiniteit met vastgoed.
· Kennis van (en affiniteit met) de stad en/of gemeente.

Wat jij goed kan
· Je kunt begrijpelijk communiceren over complexe informatie en doorziet snel de vraag achter de vraag.
· Je bent omgevingssensitief en hebt politiek-bestuurlijk bewustzijn en houdt in jouw communicatiestrategie rekening met verschillende belangen.
· Jij bent een echte verbinder en hebt een breed netwerk. In je werk zoek je gemakkelijk contact met mensen binnen en buiten de organisatie. Of dat nu huurders, bezoekers, partners, collega’s of wethouders zijn. Je brengt partijen met elkaar in gesprek, creëert draagvlak en overbrugt verschillen met je enthousiasme en overtuigingskracht.
· Je bent denker én doener, het goede voorbeeld geven en anderen inspireren en laten leren geeft jou energie.
· Je houdt van resultaat en kan uitstekend prioriteren.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Meppel    Uiterste reactiedatum: 19 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners