Interim Communicatieadviseur gemeente #KRTZ7514398

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 3 mei 2021
Reageren tot 8 mei 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Hilversum
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 63 per uur
Salaris €3.500 - 4.000 per maand
Branche Gemeente
Verlenging Interim opdracht

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdracht communicatieadviseur
Voor de ondersteuning en advisering op het gebied van participatie en communicatie zijn wij op zoek naar een ervaren communicatieadviseur Fysiek Domein.  In deze rol adviseer, ondersteun en coach je de ambtelijk projectleiders en externe ontwikkelaars van deze POV-plannen op het gebied van communicatie en participatie en adviseer je de betrokken wethouders.

Externe ontwikkelaars zijn zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van communicatie en participatie met belanghebbenden. We hebben als gemeente een regierol maar organiseren de participatie niet. Je werkt als adviseur veel samen met deze externe partijen om te borgen dat communicatie en participatie volgens de gestelde gemeentelijke kaders plaatsvinden.  De communicatieadviseur Fysiek Domein heeft een adviserende, bewakende en toetsende rol in het proces.

Ingegeven door de komst van de Omgevingswet en het dorpenbeleid is onlangs het participatiebeleid geëvalueerd en verrijkt. In jouw rol als communicatieadviseur Fysiek Domein lever je samen met je collega communicatieadviseurs Fysiek Domein een bijdrage aan de doorontwikkeling van het gemeentelijk participatiebeleid en het coachen van medewerkers bij deze nieuwe manier van werken.

Waar kom je te werken?
Je komt te werken in een communicatieteam dat bestaat uit bevlogen communicatieadviseurs die verbonden zijn aan de beleidsvelden Sociaal Domein, Fysiek Domein, Dienstverlening. De communicatieadviseur Fysiek Domein zal vanuit dit team opereren en werkt nauw samen met de twee andere communicatieadviseurs Fysiek Domein. Ook voor andere onderwerpen kan jouw deskundigheid en inzet nodig zijn. Naast strategische advisering, heb je ook plezier in de uitvoering. Denk aan persgesprekken voorbereiden en het schrijven van teksten.

Ondanks het vele werk dat verzet moet worden is er ruimte voor eigen initiatief en vernieuwing. De lijnen zijn kort waardoor je als adviseur ook echt waarde kunt toevoegen aan de samenleving en de organisatie.

Het afgelopen jaar zijn we vaardig geworden in digitaal werken en ondanks dat het we thuiswerken kunnen we je op weg helpen en een warm welkom bieden. Dit horen we van collega’s die in Coronatijd zijn begonnen.  

Minimumeisen
1. Een afgeronde opleiding op minimaal Hbo bachelor niveau;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur in de afgelopen 8 jaar in een gemeentelijk organisatie;
3. Aantoonbare werkervaring met het opstellen en begeleiden van communicatie- en participatietrajecten voor omgevingsvraagstukken (geef minimaal 5 voorbeelden en voeg toe als aparte bijlage in het cv);
4. Minimaal 32 uur beschikbaar;

Wenskriteria
5. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Communicatie;
6. Aantoonbare werkervaring met het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van communicatie en participatie;
7. Aantoonbare werkervaring met factor C of een vergelijkbare methodiek;
8. Beschikbaar per 1 juni 2021. 

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 22 feb 2024    Expertise: Informatie architect, Solution Architect, JAVA developer, Frontend developer, Backend developer, Overig (ICT - Web development), Full stack developer, Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 22 feb 2024    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie), Overig (Webredactie)
Locatie: Heerlen    Uiterste reactiedatum: 25 feb 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 22 feb 2024    Expertise: Online marketeer, Marketeer

Onze partners