Interim Cloud Consultant #KRTZ6005922

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 24 november 2022
Reageren tot 4 december 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Bosch
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2023
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
ZZP tarief € 95 Marktconform per uur
Salaris Marktconform per maand
Branche Overheid

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Een Cloud Consultant is veelzijdig inzetbaar en draagt onder andere bij aan ‘het evangeliseren’ van cloudgebruik, het opstellen van businesscases, het vertalen van de klantvraag naar de optimale cloudoplossing en waar nodig het opstellen van documentatie. In de regel is de Cloud Consultant een eerste aanspreekpunt voor de business.

Als Cloud Consultant ben je hands-on en heb je diepgaande kennis van de verschillende cloud concepten, je volgt de ontwikkeling van cloud technologie op de voet –zowel IaaS, PaaS en SaaS. Je hebt kennis van de business behoeften en weet de verbanden te leggen hoe Cloud technologie in de behoeften kan voorzien. Je beschikt over de adviesvaardigheden om proactief zowel business als cloud development teams te adviseren over (nieuwe) cloud technologie. Je draagt nieuwe kennis m.b.t. cloud ontwikkelingen uit naar de organisatie, je bent in staat snel te schakelen tussen business, development teams en externe cloud leveranciers. Je ontwikkelt methoden en technieken om de functie vorm te geven.
Belangrijkste competenties:

 • Resultaatgericht: vooruitdenken, gedrag gericht op het realiseren van vooraf gestelde doelen;
 • Analyserend vermogen: aandacht voor nieuwe informatie en deze effectief toepassen; situaties in een meer omvattend kader plaatsen en/of verbanden leggen met andere informatie;
 • Netwerken: ontwikkelen en onderhouden van contacten en samenwerking;
 • Faciliterend vermogen: je inzetten om met anderen resultaten te bereiken en daarmee bij te dragen aan een gezamenlijk doel;
 • Innoverend vermogen: omzetten van nieuwe en originele ideeën in producten en diensten;
 • Sterke communicator.

Zo maak jij de organisatie slimmer:

Door onze organisatie mee te nemen in de Cloud ontwikkeling en te helpen dit zo optimaal mogelijk in te zetten maak jij ons slimmer. Je gaat de organisatie leren hoe Cloud in te zetten en waar grenzen zitten aan gebruik. Ook denk je mee met complexe integratie vraagstukken. Je herkent de belangen van anderen en weet hier tactvol  en met overtuigingskracht op in te spelen.
 

FUCNTIE EISEN – EN WENSEN:

Voor een succesvolle invulling van deze functie is diepgaande kennis van de verschillende Cloud concepten en de daarbij horende toepassing etc. – zowel IaaS, PaaS en SaaS noodzakelijk. Daarnaast is kennis van Azure en M365 dienstverlening een must.

 • Tarief is maximaal €95,- all-in (alles inclusief reiskosten, verblijfkosten en parkeerkosten, excl. BTW);
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van ICT / Informatica / Business information management of vergelijkbaar niveau verkregen door ervaring.
 • Beschikt over opleiding Cloud Governance en Cloud Solution Architect training (Azure/ AWS) of over vergelijkbare kennis opgedaan vanuit ervaring.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Cloud Consultant; diepgaande kennis van de verschillende Cloud concepten, IaaS, PaaS en SaaS is noodzakelijk.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met Azure concepten en M365 oplossingen met de nadruk op Azure kennis.
 • Je weet hoe je trainingen moet inzetten en documentatie schrijft.
 • Je bent ervaren in stakeholder management en weet de governance en Cloud oplossing op management niveau te vertalen.
 • Je bent in staat om als eerste functionaris deze functie vorm te geven. Je ontwikkelt methoden en technieken om opvolgende cloud consultants snel in te werken.
 • Je beschikt over consultancy vaardigheden en bent in staat om proactief advies te geven rondom Cloud gebruik als wel rondom het inrichten van nieuwe diensten.
 • Ervaring binnen overheid.
 • Ervaring binnen een Cloud Competence Center is een pre.
 • Je beschikt over toegepaste kennis en ervaring om de inrichting van deze nieuwe functie – en de bijbehorende IT-infrastructuur – succesvol neer te zetten. 

Interviewplanning

We streven er naar de gesprekken te houden in week 50 en/of 51.

Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 21 apr 2024    Expertise: Applicatiebeheerder, Servicedesk medewerker, Functioneel beheerder
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 17 apr 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 17 apr 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Programmamanagement ondersteuner, Administratief medewerker, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning), Managementassistent, Overig (Sociaal Domein), Overig (Secretarieel), Overig (Administratief)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 13 apr 2024    Expertise: HRM medewerker, Overig (HRM)

Onze partners