Interim Business Analist Onderwijs #KRTZ0029763

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 30 oktober 2020
Reageren tot 5 november 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Apeldoorn
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Onderwijs | Educatie
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Onze opdrachtegever is op zoek naar een ervaren Business analist die de onderwijslogistieke processen en systemen optimaal aan laat sluiten bij het nieuwe onderwijs. De Business analist zal vooral als taak hebben de onderwijslogistieke keten in te richten en te onderhouden.

Als Business analist haal jij relevantie informatie uit het operationele werkveld over het gewenste werkproces en/of het gewenste product om daarmee het ontwikkelteam te voeden. Je vertegenwoordigt de belangen van de eindgebruiker en werkt op basis van gelijkwaardigheid nauw samen met informatiemanagers en ict-deskundigen. Je bent materiedeskundig op het proces onderwijslogistiek en globaal op de onderwijslogistieke systemen. Bij voorkeur beschik je over een breed netwerk in dit werkveld of ben je in staat om deze op te bouwen. 

Je bent in staat op een wat hoger abstractieniveau over het proces en de systemen te kunnen kijken. Samen met de productowner en IM-advies ben je proactief op zoek naar proces- en systeemoptimalisaties. Je onderhoudt nauwe contacten met de stakeholders van de academie en daarbuiten. Als businessanalist ben je dus in staat om d.m.v. begrip, argumentatie en motivatie stakeholders mee te nemen in het proces, om zo de stakeholders bewust te maken van het grotere geheel, en samen te zoeken naar passende oplossingsrichtingen binnen de gehele keten, passend bij de uitgangspunten "standaardisatie eenvoud en efficiency". Je  waakt ervoor dat het horizontale ketenproces over alle schakels heen daadwerkelijk naar wens plaatsvindt en dat dit zo blijft. Tevens ben jij degene die de productowner adviseert over de lopende en nieuwe ontwikkelingen en over hetgeen te prioriteren. 

 • Intake van nieuwe aanvragen tav aanpassingen binnen het onderwijslogistieke proces;
 • Analyseren van de functionele behoefte;
 • Meedenken in oplossingen;
 • Uitwerken van de oplossing en eventueel requirements;
 • Ondersteunen van de product owner en proceseigenaar.

 • Informatie analyse;
 • Vertalen van gewenste verbeteringen naar features/user stories;
 • Opstellen requirements;
 • Requirements mapping;
 • Uitvoeren reviews.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 1. Minimaal een afgeronde HBO opleiding
 2. In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Business analist
 3. Aantoonbare werkervaring met het opstellen van business requirements.
 4. Aantoonbare werkervaring in een soortgelijke rol met het werken in complexe ketenprocessen binnen het MBO, HBO en/of WO onderwijs.
 5. Aantoonbare werkervaring binnen een scrum team vanuit de rol als business-/informatieanalist waarbij je een bijdrage hebt geleverd om oplossingen te realiseren en doelen te bereiken.
 6. Aantoonbare recente (niet langer dan 2 jaar geleden) werkervaring met analyseren en verbeteren van onderwijs logistieke processen (MBO/HBO/WO).
 7. Aantoonbare werkervaring waarin het zoeken naar passende oplossingsrichtingen binnen de gehele keten, passend bij de uitgangspunten "standaardisatie eenvoud en efficiency" onderdeel van de functie was.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Tarief of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners