Interim Business Analist #KRTZ3323020

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 29 september 2020
Reageren tot 4 oktober 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Apeldoorn
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid, Onderwijs | Educatie
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als business analist lever je, samen met je collega’s, een bijdrage aan de totstandkoming, het beheer en de levering van de verschillende (onderwijs) informatieproducten. Bij de totstandkoming gaat het om het identificeren van de informatiebehoefte. Voordat deze behoefte kan leiden tot een bruikbaar product volgen eerst de fases ‘analyseren van kansen en problemen’, ‘specificeren’ en ‘(laten) prioriteren’. Hierin neem je het voortouw.

De door jou uitgewerkte casussen worden door informatieanalisten en BI’ers vertaald in bruikbare eindproducten. Je bent tevens onderdeel van een “kanban team” dat de informatieproducten en rapportages bouwt, test en uitrolt. Het werk is divers.

We zoeken een collega die goed is in het initiëren van verbeteringen in de (onderwijs) informatievoorziening en het beheer daarvan. Als rapportagetool wordt gebruik gemaakt van Cognos. Bekendheid hiermee, of met een soortgelijke tool is een must.

Je bent in staat je analyse en oplossingsrichting compact en duidelijk te verwoorden en te presenteren. Natuurlijk ben jij je bewust van de schaalgrootte van de politie en vind je het een uitdaging om in deze complexiteit te kunnen werken. Je kunt grote lijnen uitstekend met details verbinden. Je weet wat in de organisatie speelt door jezelf te voeden met informatie en haalt informatie ook actief bij anderen op.

Probleemanalyse is je op het lijf geschreven en je neemt initiatief in het zoeken naar oplossingsrichtingen ten aanzien van informatietools en -processen. Je kunt prima zelfstandig werken maar houdt daarbij rekening met het teambelang. Daarbij streef je naar structurele oplossingen in plaats van symptoombestrijding, maar kun je als dat nodig is ook tevreden zijn met een eerste stap.

Met jouw inbreng ben je van toegevoegde waarde in het team.

Als onze nieuwe collega krijg je de ruimte en verantwoordelijkheid om je rol in te vullen en verder vorm te geven. Je collega’s in het team denken graag met je mee en zijn gericht op ontwikkeling en samenwerking. Het verder ontwikkelen en verbeteren van onze processen brengt voortdurend nieuwe mogelijkheden en uitdagingen met zich mee.

 • het analyseren van de behoefte van de business en de gewenste onderwijsproducten om tot de juiste informatievraag te kunnen komen;
 • regie voeren op de totstandkoming van informatieproducten namens de product owner
 • samenhang van de verschillende informatieproducten borgen;
 • adviseren over systeeminrichtingsvraagstukken en onderwijslogistieke processen;
 • trainen van gebruikers;
 • analyseren van effecten van veranderingen in de business op bestaande informatieproducten;
 • flexibel inspringen op urgente informatievragen

Eisen:

 1. Je hebt minimaal een  HBO diploma, richting bedrijfskunde, informatica, of bedrijfskundige informatica.
 2. Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar werkervaring met de ontwikkeling en het beheer van informatieproducten bij een onderwijsinstelling.
 3. Je hebt aantoonbare werkervaring met analyse- en rapportagetools.
 4. In de afgelopen 8 jaar aantoonbare werkervaring als Business Analist.
 5. De laatste 8 jaar minimaal 3 jaar kennis en ervaring opgedaan met het werken volgens de Agile/Scrum methode.
 6. Werkervaring met de rapportagetool 'Cognos'.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salaris.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners