Interim Big Data Engineer #KRTZ9757789

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 18 februari 2020
Reageren tot 25 februari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau MBO, HBO
ZZP tarief € 60 per uur
Salaris €3.000 - 3.500 per maand
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Je houdt je bezig met het analyseerbaar maken van de juiste en volledige dataverzamelingen voor analisten, business intelligence experts en datascientists. Je bent de expert op het gebied van ontologie, datamodellen, structuren en relaties in de grote gegevensverzamelingen. De nadruk ligt op de interne data maar kan deze ook plaatsen in het grotere geheel door combinaties te maken met data van partners en open data.

Om de gegevensverzamelingen goed te kunnen analyseren en samen te stellen moet je bedreven zijn in een breed scala aan skills en technieken om de grote diversiteit in data bij elkaar te kunnen brengen.

Je kent de ETL principes en bent vaardig in SQL, NoSQL, Python, data cleansing en data configuraties.

Als data engineer kan je de gevolgen  overzien bij gebruik van onvolledige, onjuiste of onbetrouwbare data en vervult daar een (dwingend) adviserende rol in. Het voldoen aan autorisatieregels en wetgeving is daarbij essentieel.

Naar de organisatie toe heb je een sturende rol in het omgaan met de steeds groter wordende hoeveelheden en de toenemende diversiteit. Je bent goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op jouw vakgebied.

 • Je bent een big data specialist die nieuwe en actuele kennis en inzichten met zich meebrengt en deze weet toe te passen in de context van het werkveld. Dat vraagt om intensieve samenwerking, creativiteit en overtuigingskracht.
 • Om de organisatie en collega’s mee te nemen in de (on) mogelijkheden van big data stel je de juiste vragen, waarbij je tactvol handelt en communiceert.

 • Analytisch ben je sterk, je onderscheidt gemakkelijk hoofd- van bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. 
 • Je bent ondernemend en nieuwsgierig: je signaleert kansen en bent alert op trends, ontwikkelingen. 
 • Je kunt zelfstandig werken waarbij je proactief zoekt naar nieuwe mogelijkheden en kansen. 
 • Daarnaast zoeken wij een teamspeler die hoge eisen stelt aan het werk en voortdurend zoekt naar mogelijkheden om de kwaliteit te verbeteren. 
 • Je beschikt je over het vermogen om daadwerkelijk zaken te organiseren en te implementeren.

Eisen

 

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau met de richting statistiek, econometrie, wiskunde, natuurkunde, of vergelijkbaar.
 • In de afgelopen 5 jaar heb je minimaal 2 jaar ervaring in de functie van Data Engineer waar je je een expert bent op het gebied van ontologie, datamodellen, structuren en relaties is de grote gegevensverzamelingen.
 • Minimaal 1 jaar ervaring met: -Tooling: Data opslag (Oracle DB, PostgreSQL en Elasticsearch), Programmeertalen (SQL en Python), Werk op big Data platformen (Hadoop en HDFS) -Technieken: Querying (SQL), ETL, lezen en interpreteren (Powercenter), NoSQL (MongoDB), Programmeren (Python), GEO analyse (GEOcoderingen en polygonen).
 • Je bent een big data specialist die nieuwe- en actuele kennis met zich meebrengt en deze weet toe te passen. Dat vraagt om creativiteit en overtuigingskracht.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 8 jul 2024    Expertise: Administratief medewerker, Overig (Administratief)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruitment support, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jun 2024    Expertise: Functioneel beheerder, Overig (ICT - Beheer)
Locatie: Leeuwarden    Uiterste reactiedatum: 26 jun 2024    Expertise: Teamleider, Management (Sociaal Domein), Overig (Sociaal Domein), Overig (Management & Consulting)

Onze partners