Interim Bestuurs/Communicatieadviseur (Woordvoerder) #KRTZ5625357

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 oktober 2020
Reageren tot 12 oktober 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Naaldwijk
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 16 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als adviseur ben je een stevige gespreks- en sparringpartner voor bestuurders en voor je collega’s van de ambtelijke organisatie. Jouw adviezen laten zien dat je op strategisch en tactisch niveau uitstekend kunt inspelen op jouw opdrachtgevers. Je weet op inspirerende wijze te adviseren en ondersteunen. Daarbij past ook gevoel voor humor en afstand kunnen nemen. Als betrouwbare en integere sparringpartner voor het college van burgemeester en wethouders neem je verantwoordelijkheid en ben je in staat om onder druk te werken en beschikbaar te zijn op tijdstippen die nodig zijn. Een 9 tot 5 mentaliteit past hier uiteraard niet bij.

Functieomschrijving

De bestuursadviseur communicatie draagt zorg voor advisering en ondersteuning van collegeleden. Concreet heb je als bestuursadviseur communicatie de volgende taken:

  • Het adviseren over en samen met de collega’s in de organisatie vormgeven van de positionering van de organisatie, van individuele collegeleden en van het college als geheel.
  • Het samen met het team communicatie van het cluster bedrijfsvoering vormgeven en bewaken van het strategisch communicatiebeleid.
  • Advisering van het college en de organisatie over communicatieve aspecten rond college- en raadsvoorstellen, in samenspraak met de vak-afdeling.
  • Het onderhouden van contacten met relevante in- en externe partijen om de communicatieve belangen van de organisatie en haar inwoners te borgen.
  • Optreden als woordvoerder richting pers namens het college of individuele collegeleden.
  • Voorbereiding en begeleiding van de collegeleden bij mediaoptredens.
  • Het geven van communicatieadviezen aan het college bij calamiteiten en crises.
  • Het signaleren en managen van issues.
  • Het schrijven van columns, voorwoorden en speeches bij representatieve taken.

Eisen waaraan je moet voldoen:

1. Je beschikt over een afgeronde wo bachelor opleiding in de richting van communicatie;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de functie van woordvoerder / persvoorlichter met advisering directie de afgelopen 7 jaar;
3. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeentelijke organisatie met het geven van communicatieadviezen aan het college in de afgelopen 5 jaar;
4. Aantoonbare werkervaring met het schrijven van speeches.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners