Interim Afdelingsmanager Financiën en Control #KRTZ7095229

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 2 december 2020
Reageren tot 2 december 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau WO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zijn voor onze opdrachtgever op zoek naar een Afdelingsmanager Financiën en Control 

De lijnen uitzetten van de afdeling Financiën en Control. Je stempel drukken op de meerjarige transitieprogramma’s. En meebouwen aan de financiële koers, de organisatie die ervoor zorgt dat ruim 40.000 collega’s hun werk altijd en overal kunnen doen. Een baan van betekenis? Reken maar dat je die vindt bij ons n Den Haag! Versterk jij onze organisatie als toegewijde afdelingsmanager?

Functiebeschrijving

Zorgen dat de afdeling de doelstellingen zo efficiënt en effectief mogelijk kan realiseren: daarvoor staat Financiën en Control aan de lat. Jij stuurt deze dertig medewerkers tellende afdeling aan. Jouw doel? Dat je team doorpakt op de ingezette ontwikkeling naar een professionele afdeling, die de organisatie voorziet van kwalitatief hoogstaande financiële producten en adviezen. Zo zorg je voor een tijdige uitvoering van de planning-en-controlcyclus, versterk je de samenwerking tussen je medewerkers en de rest van de organisatie, en richt jij je op de efficiency en optimalisatie van de financiële processen. Je bent zowel IT-minded als digi-vaardig en automatiseert en simplificeert dan ook alles wat mogelijk, logisch én zinnig is. Heldere en uniforme kaders en richtlijnen zijn daarbij key.

Als afdelingsmanager creëer je een omgeving waarin jouw medewerkers verder kunnen groeien en bloeien. Je hebt dan ook veel – nu online – contact met de clustercoördinatoren en de financial, business- en concerncontrollers van je afdeling. Uiteraard respecteer je de autonomie van je mensen, maar laat je ze niet aan hun lot over. Integendeel: je bent een belangrijke vraagbaak en hebt de dagelijkse leiding in handen, waarbij je duidelijke prioriteiten stelt. Ook coach je medewerkers op prestaties en gedrag, heb je oog voor hun persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling, en bied je hen hiervoor de juiste faciliteiten.

Door jouw inhoudelijke kennis ben je ook een belangrijke sparringpartner, zowel voor het management als jouw afdeling. Er staan nogal wat vernieuwingen binnen onze organisatie op stapel, van kostprijsontwikkelingen en investeringsbeslissingen tot waarderingsvraagstukken en omzetmodellen. Hierover denk en beslis jij actief mee. Verder geef je handen en voeten aan de recente ontwikkeling waarbij onze businessunits als profitcenters werken. Kortom: je krijgt de kans om op vele fronten van grote toegevoegde waarde te zijn. Ook zijn er nog volop groeikansen voor jou. Zo vervang je de chief financial officer in het directie-MT als het gaat om financiële besluiten. En misschien groei je wel door tot plaatsvervangend chief financial officer!

Eisen waaraan je moet voldoen

• Een universitaire opleiding bedrijfseconomie, aangevuld met een controllersopleiding.
• Ruime ervaring binnen het werkveld financiën en control.
• Ervaring als businesscontroller en MT-lid bij een grote, publieke (overheids)organisatie met een complexe organisatiestructuur.
• Ervaring als manager van een afdeling met vergelijkbare omvang.
• Ervaring met baten-lastenadministraties en de planning-en-controlcyclus.
• Affiniteit met de IT- en publieke sector.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 29 apr 2024    Expertise: HRM adviseur
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 19 mei 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Personal assistant, Managementassistent
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 5 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Secretaresse, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 25 apr 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners