Interim Afdelingshoofd Samenleving (Sociaal Domein) #KRTZ6357419

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 27 mei 2021
Reageren tot 3 juni 2021
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Oisterwijk
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 32 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau WO, HBO
Ervaringsniveau Manager
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Interim opdracht

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wij zijn voor onze opdrachtgever op zoek naar een interim afdelingshoofd Samenleving, per medio augustus 2021 

WAT ZIJN DE WERKZAAMHEDEN?
Je werkzaamheden als afdelingshoofd zijn heel divers. Geen dag is hetzelfde, waarbij je continu schakelt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Grofweg bestaan je werkzaamheden uit:

 • Je bent als interim afdelingshoofd eindverantwoordelijk voor de inhoudelijke en personele kwaliteit van de afdeling. Elke medewerker voert aan de hand van een persoonlijk Resultaat Ontwikkel Plan (ROP) zijn/haar werkzaamheden uit. Aan jou de taak om op coachende en inspirerende wijze ervoor zorg te dragen dat de gecontracteerde ambities gerealiseerd worden in samenspraak met bestuur, betrokken afdelingen en natuurlijk de inwoners van onze gemeente. Waar nodig voer je zogenaamde R.O.P-gesprekken met de medewerkers.
 • Je geeft medewerkers ruimte bij het vorm en inhoud geven van hun werkzaamheden en stuurt op zelforganisatie. Alleen indien nodig treed je op de voorgrond en hak je knopen door.
 • Als ambtelijk opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de implementatie van diverse opgaven binnen het sociaal domein. Je bent sparringpartner voor de projectleiders, bewaakt de voortgang, helpt knelpunten op te lossen en bent als linkingpin verantwoordelijk voor de agendering van besluitvormende stukken op de agenda van de interne stuurgroep sociaal domein.
 • Je bent sparringpartner voor de twee portefeuillehouders waarmee de afdeling werkt en adviseert hen integraal en op strategisch niveau.
 • Je neemt wekelijks deel aan de MT overleggen en levert een bijdrage aan de doorontwikkeling en verdere uitrol van onze organisatiekoers.
 • Je neemt maandelijks deel aan de managersoverleggen binnen Hart van Brabant. Je zorgt voor terugkoppeling en stuurt op interne verbinding.

Eisen waaraan je moet voldoen:

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en gedegen kennis van de thema’s binnen het brede sociaal domein is een absolute ‘must’ om het werk te kunnen uitvoeren.
 • Je hebt meer dan 5 jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie bij een gemeentelijke organisatie.
 • Je hebt ervaring met het werken binnen diverse (regionale) samenwerkingsverbanden.
 • Je hebt ervaring met opdrachtgever-opdrachtnemersrol.
 • Je hebt ervaring met projectmatig- en procesmatig werken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met adviseren van bestuur.
 • Je hebt ervaring met een politiek bestuurlijke omgeving en weet goed om te gaan met bestuurlijk politieke sensitiviteit.

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Datum beschikbaarheid;
Hoeveel uur per week;
Vakanties of belemmeringen;
(concreet) Lopende sollicitaties/intakes;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Meppel    Uiterste reactiedatum: 19 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners