Information security specialist digitale werkplekken #KRTZ0278305

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 6 november 2020
Reageren tot 12 november 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 85 per uur
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Bruikbaarheid van IT middelen en snel inspelen op veranderende  wensen is essentieel voor de digitalisering van Waternet. De Solution Digital Workplace speelt hierin een belangrijke rol. De teams van de  Solution Digital Workplace staan voor het beschikbaar stellen van flexibele, veilige en toekomstbestendige werkplekken. Waarmee de feature -en solutionteams businesswaarde realiseren door middel van het leveren van features en functionaliteiten voor de eindgebruikers van mobiele apparaten zoals laptops, telefoons, tablets, maar ook van onze virtuele desktops. We leveren veilige werkplekken voor ongeveer 2200  Waternetters. 

Ben jij onze gepassioneerde expert die de IT-ontwikkelingen op de voet  volgt én weet je ze in te zetten binnen onze organisatie? Als security specialist ben je verantwoordelijk voor het toepassen van het secureby-design principe bij alles wat met IT werkplekken te maken heeft. Daarnaast zorg je ervoor dat bestaande apparaten zoals laptops, telefoons, tablets en VDI veilig blijven door deze proactief en periodiek te controleren op kwetsbaarheden en adviseert hoe deze risico’s gemitigeerd kunnen worden. Je bent analytisch sterk en kunt 

verbanden leggen tussen verdachte activiteiten die zich voordoen op  systeem- en netwerkniveau. Jouw kennis over informatiebeveiliging wordt dagelijks getest door aanvragen voor nieuwe systemen en applicaties vanuit de organisatie. Je zult zelf de risico’s moeten 

identificeren van deze aanvragen en tijdig, maar toch gedegen security  advies kunnen geven om risico’s te mitigeren. Je bent verantwoordelijk voor het adequaat en zorgvuldig coördineren van security incidenten en uitvoeren van onderzoek om de reikwijdte zo veel mogelijk vast te kunnen stellen.

 

Dit ga je doen

• Je levert alles secure-by-design op

• Je toetst proactief de security van bestaande middelen

• Je monitort security events en volgt deze op

• Je voert vulnerability management uit en rapporteert de  bevindingen aan desbetreffende beheerders en/of de ISO 

• Je onderzoekt security incidenten en voert de mitigerende  acties uit 

• Je actualiseert de security baselines

• Geeft toekomstgericht security advies aan de Solution. Je voert  de genomen beslissingen tevens uit. 

 

Beschrijving afdeling/team 

De digitaliseringsorganisatie is onderverdeeld in  Domeinen en IT Solutions. Er zijn 4 domeinen waarin IT en Business samen werken: Medewerker, Klant, Data en Assets. De IT-organisatie is onderverdeeld in 3 Solutions: Cloud, Digital Workplace en Internet of Things. Binnen de gehele digitalisering wordt Agile  gewerkt. Dit is zowel Scrum als Kanban. De Solution Digital Workplace werkt op dit moment met Kanban. Solution Digital Workplace is verantwoordelijk voor het leveren van de digitale werkplek aan alle (circa 2000) medewerkers. Hieronder valt ook de mobiele en vaste telefonie. De Solution bestaat uit 3 teams namelijk: Customer Service, Support en Desktop. Het team Customer Service is er om vragen van collega’s te kunnen behandelen in de tweede lijn. Het team Customer Support is o.a. verantwoordelijk voor alle decentrale hardware. Daarnaast leveren zij ook de dienstverlening rondom vaste en mobiele telefonie. Het team Customer Desktop is verantwoordelijk voor het leveren van de VDI-werkplek, mobile device management en het packagen van applicaties. De Solution Digital Workplace (DWP) bestaat uit ongeveer 40 collega's samen met de scrummaster, solution architect en solution manager.

• In het bezit van een HBO Informatica diploma met één  van de volgende of vergelijkbare profielen (Software development, System- Network engineering) 

• Ervaring in hacken (Web apps, O/S, IoT etc.) 

• Ervaring met het vertalen van security risico’s en  adviezen naar begrijpelijke taal 

• Ervaring met Mobile device management met Intune en  ABM 

• Ervaring met het beveiligen van werkplekken op VDIomgevingen, desktops & laptops

• Ervaring met Windows defender en Advanced Threat  Protection 

• Inhoudelijke kennis en ervaring met de werking van  verschillende besturingssystemen en middleware producten 

• Inhoudelijke kennis en ervaring met  infrastructuurcomponenten zoals netwerk, storage, virtualisatie e.d. 

• CEH, SANS, GIAC, OSCP of Certified Secure of  vergelijkbaars 

• Kennis en ervaring met Agile/Scrum werkwijze

• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en  geschrift

 

Onze wensen 

• Bekend met het testen van kwetsbaarheden op Mobile  Devices

• Ervaring met het uitvoeren van vulnerability management  van een complexe IT landschap

• Ervaring met incident response op laptops en mobile  devices

• Ervaring met het analyseren van malware

• Verschillende programmeer- en scripting talen kunnen  lezen

 

Jij bent een teamspeler en voelt je thuis in  multidisciplinaire teams. Je adviseert en brengt deze 

adviezen door jouw enthousiasme gemakkelijk over  terwijl je schakelt tussen de verschillende lagen in de organisatie. Jij weet waar je voor staat, gaat op je doel af en begrijpt wat er voor nodig is om dat doel te bereiken. 

 

——-

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

BELANGRIJK: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht mogen geen ZZP'ers worden aangeboden. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: HRM adviseur, HRM business partner, Overig (HRM)
Locatie: Groningen    Uiterste reactiedatum: 18 jun 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)
Locatie: Meppel    Uiterste reactiedatum: 19 jun 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Eindhoven    Uiterste reactiedatum: 20 jun 2024    Expertise: Overig (Administratief)

Onze partners