Information Security Officer #KRTZ1163963

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 21 maart 2022
Reageren tot 24 maart 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Amsterdam
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 31 december 2022
Aantal uur 32 uur, 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 102 per uur
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

 

Inhuuropdracht:

Opdracht: Information Security Officer

Locatie: Amsterdam
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 31 dec 2022
Optie op verlenging: ja
Uren per week: 32 – 36 uur
ZZP mogelijk: ja
Max tarief: €102,- p/u

Reageren voor 24 maart, 10.00 uur

Met de huidige ontwikkelingen is de wens om de positie als digitale dienstverlener verder versterken. Om deze uitdaging te tackelen bouwen we samen aan een stevig en veilig fundament om digitale diensten te kunnen leveren. Zo werken we aan vele ontwikkelingen zoals de implementatie van een cloud platform, een data platform maar ook aan generieke voorzieningen. We kunnen daarmee snel en efficiënt blijven inspelen op de veranderingen.

Zo draag je bij aan deze nieuwe ontwikkelling

Onze digitale dienstverlening biedt volop kansen. Uiteraard brengt dit ook de nodige uitdagingen met zich mee op het gebied van security en hier ligt de uitdaging deze Security Officer.

Met de complexe ICT-diensten, leveringsketens en samenwerkingsrelaties is deze opdracht een echte uitdaging. Om de continuïteit en betrouwbaarheid van onze diensten en ketens te kunnen borgen is de beheersing van security-risico’s van groot belang. Als Security Officer heb je daarbij zowel in de dagelijkse operationele uitvoering als in de doorontwikkeling van de risicobeheersing een cruciale rol.

Dit doe je op een gemiddelde werkdag

Als Security Officer voer je regie op de doorontwikkeling van lopende projecten en ondersteun je bij het realiseren van specifieke monitoring, denk hierbij aan het voorbereiden van use cases als onderdeel van de security monitoring. Je bent verantwoordelijk bent voor het analyseren van securitymeldingen vanuit onze partners, bent coördinator in geval van securityincidenten en neemt actie op IBD/NCSC-meldingen. Daarnaast draai je mee in piketdienst. 

Daar komt bij dat:

 • Je adviseert bij het oplossen van afwijkingen ten opzichte van de BIO-normen (geïdentificeerd door BIO Compliance-taak);
 • Je zorgt voor het beheersen en afhandelen van IB-risico’s op basis van externe factoren of eisen: denk hierbij aan risico’s gerapporteerd door bijvoorbeeld ‘faalkaart’ of afwijkingen ten aanzien van richtlijnen van het Forum van Standaardisatie;
 • Je signaleert problemen op basis van trendanalyse en stuurinformatie van strategische partners en maakt hierover afspraken met de partners;
 • je zorgt voor de afhandeling van responsible disclosure meldingen;
 • Je bereidt rapportages voor over beveiligingsincidenten richting management;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van beveiligingsdiensten zoals het beheer van PKI-Overheid certificaten;
 • Je coördineert en begeleidt audits en penetratietesten.

Ervaringseisen

 • Ervaring als Security Officer in een cloud omgeving.
 • Ervaring met het uitvoeren en toepassen van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (hierna: BIO) of expliciet de ISO27001/2.

Ervaringswensen 

 • Minimaal over een WO werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over relevante certificeringen inzake informatiebeveiliging (CISSP/CISM) en/of Azure Cloud certificaten of Cloud Native certificaten zoals KCNA, CCSP, CCSK.
 • Je bent in staat te succesvol te opereren in een complexe bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt ervaring als Information Security Officer in een DevSecOps omgeving.
 • Je hebt ervaring met risk management bij een G4 gemeente of Rijksoverheid.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Roermond    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Projectbeheerser
Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

Onze partners