Functionaris gegevensbescherming a.i. #KRTZ635325

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 18 mei 2022
Reageren tot 21 mei 2022
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Den Haag
Start datum Zo snel mogelijk
Eind datum 1 oktober 2022
Aantal uur 20 uur, 32 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract, Detacheringscontract
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior, Senior
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdracht:

Mooie opdracht voor een Functionaris Privacy

Een Functionaris Gegevensbescherming die behalve de formele toezichthoudende rol ook het management en medewerkers helpt om te groeien in privacy bewustzijn en de naleving van de beheers- en besluitvormingsprocessen.
Gegevensbescherming is belangrijk. Maar we zijn nog niet klaar om privacy in de ‘hearts and minds’ van alle medewerkers te krijgen. Daarom vragen wij een goede kennis van de AVG én ervaring met veranderkundige vraagstukken. Je hebt een strategische rol en daarom wordt van je verlangt dat je gevoel hebt voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Maar je voelt je ook comfortabel op de werkvloer om als vraagbaak en privacy boegbeeld te fungeren.

Gezocht wordt iemand die tijdelijk de functie van FG kan vervullen, totdat een vaste medewerker is geworven. Recent heeft een voorval de nodige tekortkomingen aan het licht gebracht met de gegevensbescherming in onze organisatie. Dit voorval heeft veel aandacht gekregen in de (landelijke) media en de gemeenteraad. De komende maanden moet een implementatieplan met verbeteringen worden opgesteld en gestart worden met de uitvoering hiervan. Wachten tot een nieuwe FG is aangenomen en ingewerkt, is niet wenselijk. Daarnaast is het nodig om te acteren op een aantal risicodossiers, vooral in het sociaal domein. De overige tijd gaat op aan reguliere werkzaamheden zoals het contact met de AP, privacy ambassadeurs stimuleren, datalekken, etc. Tevens zijn we bezig om de organisatie uit te breiden met 1 à 2 (centrale) privacy officers; hiervoor ondersteun je het management om deze te werven en in te bedden in de organisatie en de organisatieprocessen.
Bovenstaande betekent dat de kandidaat naast de kennis, ervaring en competenties om als een toezichthouden FG te functioneren, ook beschikt over de kennis, ervaring en competenties om voor gegevensbescherming een start te maken met verandermanagement: regels, processen maar vooral houding en gedrag van medewerkers.

Vereisten
1. Aantoonbare werkervaring als functionaris gegevensbescherming binnen een overheidsorganisatie;
2. Aantoonbare werkervaring met het realiseren van succesvolle veranderinterventies gericht op houding en gedrag van medewerkers (de ‘cultuur’) (duidelijk aangetoond in het cv middels een voorbeeld/toelichting);
3. ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad;

Wensen

4. Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding;
5. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als functionaris gegevensbescherming;
6. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als functionaris gegevensbescherming binnen een gemeente;
7. Aantoonbare werkervaring met het implementeren van verbeteringen/verandering in een organisatie.

Aantoonbaarheid is mogelijk via het aandragen van een concreet voorbeeld waaruit blijkt dat je 1) als boegbeeld heeft gefungeerd, 2) interventies op gebied van houding en gedrag zelf heeft ontwikkeld en aan meegewerkt. Dit dient opgenomen te worden in het cv middels een toelichting van max 300 woorden.

Competenties

  • Analystisch vermogen;
  • Visie;
  • Inlevingsvermogen;
  • Overtuigingskracht;
  • Initiatief.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Corporate recruiter, Recruiter, Overig (Recruitment)
Locatie: Roermond    Uiterste reactiedatum: 2 mrt 2024    Expertise: Projectbeheerser
Locatie: Apeldoorn    Uiterste reactiedatum: 6 mrt 2024    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

Onze partners