Data Steward #KRTZ6525280

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 16 januari 2020
Reageren tot 19 januari 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 36 uur
Soort contract ZZP inhuur contract, Payroll contract
Opleidingsniveau HBO, WO
ZZP tarief € 91 per uur
Salaris €5.000 - 5.500 €4.500 - 5.000 per maand
Branche Bank- | verzekeringswezen
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Het maken van financiële en risico rapportages, door het verzamelen van data via source systemen, hubs en warehouses is een uitdagende klus. Dit met name waar het gaat om de maandelijkse run via de legacy systemen. Dit proces dient volledig beschreven te worden (inclusief de controls) om Sox proof te kunnen zijn. Daarnaast moeten wij een verbeterloop inrichten op het proces en de geconstateerde verbeteringen ook verzilveren. Derhalve zijn we op zoek naar een nieuwe data stewards (maximaal voor 1 jaar) voor F&R DRB Data (Finance & Risk, Domestic Retail Banking, Data).

Omschrijving
Stel je eens voor dat jij samen met je collega’s zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de financiële performance van de bank? Dat door jouw inspanning wij onze kapitaalspositie transparant kunnen maken en de business stakeholders van gerichte stuurinformatie kunnen voorzien. Met jou erbij als Data Steward maken we dit mogelijk. Als jij jouw affiniteit met de financiële wereld, cijfers en IT inbrengt, zorgen we er samen voor dat onze business stakeholders hun business optimaal kunnen besturen. Impact creëren Binnen DRB Data wordt de portefeuille informatie van de lokale banken verzameld (LBB portefeuille), verrijkt en verder ontsloten. Deze informatie vormt de basis voor vaststelling van het kredietrisico en de kapitaalseisen van de LBB portfolio, op basis van de door de regelgever bepaalde regels. Als Data Steward van DRB Data ben je in de lead voor het beheren van deze data (gebaseerd op de zes DAMA dimensies). Je stelt procesbeschrijvingen op en zorgt dat deze up to date blijven. Voor data verzoeken en issues ben je het eerste aanspreekpunt. Je zorgt dat bronsystemen aangesloten zijn en blijven op de datawarehouses. Je regelt dat Data Delivery Agreement (DDA’s) beschikbaar zijn en creëert en onderhoudt business glossaries. Je brengt de Lineage (de keten van de data) in kaart en specificeert, monitort en bewaakt de datakwaliteit.

Met elkaar
Samenwerken is de manier waarop we werken. In het domein Finance & Risk Centre (FRC) ligt de verantwoordelijkheid voor het verzamelen en rapporteren van financiële en niet-financiële KPI’s. Als Data Steward werk je binnen het domein Finance & Risk Data, waar zowel de externe als interne data worden beheerd binnen Nederland en internationaal. Wij dragen bij aan een uitstekende klantervaring en solide bank door te zorgen dat de data aan alle eisen voldoen door middel van gecontroleerde, standaard gegevensbeheer-processen. Je maakt onderdeel uit van het Domestic Retail Banking Data team.

De forse druk op doorontwikkeling en vernieuwing van onze informatie portalen in combinatie met het continu blijven leveren van betrouwbare data maakt de rol van Data Steward bijzonder uitdagend.

Met jouw talenten
Dat klantgerichtheid, sterke drive om resultaten te behalen, stressbestendigheid, initiëren en goede communicatieve skills onmisbaar zijn voor deze functie is logisch.

Wij zijn op zoek naar een interim data steward met aanvullende kennis op het gebied van (bedrijfs)informatiekunde, informatica.
• Minimaal 5-10 jaar werkervaring en in staat een bijdrage te leveren op hoog professioneel en intellectueel niveau;
• Gedegen kennis van finance en risk management en van interne en externe rapportages (al dan niet aan toezichthouders);
• Sterke analytische en conceptuele vaardigheden, in staat om business requirements te vertalen in impact op processen en systemen;
• Bij voorkeur kennis van databases, datawarehouses, SQL en wellicht BI (geen hoofdtaak van de functie);
• Kennis van het modeleren van flatfiles of REF constructen;
• Sterke kennis van control en in staat om controls voor SOx en audit toe te lichten; in staat om een control framework te ontwerpen.
• Bij voorkeur kennis van data management concepten zoals lineage, monitoring van data kwaliteit en issue management;
• Ervaring met Agile, Lean en Scrum;
• Bij voorkeur 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie en bij voorkeur in multifunctionele teams;
• Goede communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
• Een persoon die leiding kan geven aan het run proces.bovenop is het belangrijk dat je jezelf in onderstaande checklist herkent:

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 12 aug 2024    Expertise: Visual designer, DTPer, Traffic manager, Overig (Webredactie)
Locatie: Den Bosch    Uiterste reactiedatum: 30 jul 2024    Expertise: Projectmanager, Projectmanager ICT, Programmamanager, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 21 jul 2024    Expertise: Content specialist, Overig (Communicatie), Overig (Webredactie)
Locatie: Breda    Uiterste reactiedatum: 25 jul 2024    Expertise: Bestuurssecetaresse, Secretaresse, Managementassistent, Overig (Secretarieel)

Onze partners