Data adviseur / Adviseur IV #KRTZ8404668

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 oktober 2020
Reageren tot 5 oktober 2020
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Utrecht
Start datum Zo snel mogelijk
Aantal uur 24 uur
Soort contract Payroll contract
Opleidingsniveau HBO
Branche Overheid
Verlenging Ja

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Als data adviseur ben jij een toegankelijke gesprekspartner voor collega's van de Digital Experience train en het management. Ook houd je ervan om te achterhalen welke behoeftes er leven op het gebied van data. Je weet de opgehaalde informatiebehoefte te vertalen naar de juiste data vraag. Dit doe je in samenwerking met onderdelen als Dabi (Team Data, Analytics en Business Intelligence) en Metrix (Metrix is verantwoordelijk voor het meten en analyseren van het gebruik van de website) en draagt daarmee bij aan het ontwikkelen en borgen van solide, relevante en innovatieve informatieproductenen. Je verzamelt en ordent op basis van de geformuleerde data vraag de relevante data. Je draait je hand niet om voor het verwerken van de data tot informatie / een advies waarin de juiste betekenis wordt gegeven aan de data. Op basis van de hiervan kunnen de juist conclusies worden getrokken. Tenslotte ontwikkel je meetplannen. 

In jouw rol als data adviseur ga je aan de slag in het Design & Solution team van de Digital Experience train, die zich bezighoud met de vernieuwing van de Digitale dienstverlening. Service designers binnen dit team werken samen met collega’s aan complexe vraagstukken. Ontwerponderzoek en een ‘evidence-based’ benadering zijn daarbij doorslaggevend om te komen tot realistische oplossingen. De service designers binnen het Design & Solution team geloven dat het combineren van kennis van meerdere disciplines hen beter in staat stelt om kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren en tot de juiste conclusies te komen. Dit team werkt agile en maakt onderdeel uit van de eerder genoemde train die toewerkt naar 1 portaal. Deze train bestaat uit een aantal multidisciplinaire teams die gezamenlijk hun werk plannen, organiseren en uitvoeren. Zij ontwikkelen moderne interactie met gebruik van generieke (digitale) componenten die perfect op elkaar aansluiten en toegevoegde waarde leveren aan de geformuleerde doelstelling voor het generiek portaal. 

Momenteel missen de service designers in het Design & Solution team de juiste ondersteuning als het gaat om de volgende werkzaamheden. 

1- Bepalen van de juiste data-vraag (welke cijfers/data moeten we hebben? Wat is relevant?) 

2- Verzamelen en ordenen van de relevante data; 

3- Het verwerken van de data tot informatie ( betekenis geven aan de data/juiste conclusies trekken); 

4- Ontwikkelen van een meetplan ( omzetten van de opdracht doelstellingen naar KPI’s en meedenken over effectmeting).

 

(Web)applicaties ontwikkelen om de dienstverlening te verbeteren. Dat is wat de digital-experience-teams doen. Deze teams worden gevormd door medewerkers van klantinteractie en services digitaal en van informatievoorziening generieke business services. Onze expertise varieert van UX-design en frontend-development tot integratiespecialist. In deze lerende omgeving is het werk innovatief en resultaatgericht. De cultuur is snel en wendbaar, zonder dat we de kwaliteit uit het oog verliezen. Je werkt samen met professionals die zelfstandig handelen, in lijn met de missie en ambities. Onze gezamenlijke doelstelling? De vernieuwing van de website en portalen realiseren.

– Ervaring met Database Administration

– Je hebt een HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting

– Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare en relevante werkervaring in een soortgelijke functie

– Je hebt ervaring met data-analyses en data visualisatie

– Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden

 

Waar verder de voorkeur naar uitgaat

Als data adviseur ken jij het belang van datacollectie ’s en de juistheid hiervan. Je wilt altijd voorkomen dat aan de hand van onjuiste data beslissingen c.q. verkeerde beslissingen worden genomen. Trash in is immers trash out! Dit is hét argument om te zorgen dat jij aan tafel komt met de juiste mensen. In dit gesprek ga jij data tot goud omtoveren en de belangen hiervan inzichtelijk maken. Meten doe je op de juiste plek en omdat het nodig is, niet omdat het kan.

 

Wie jij bent

• Analyseren 

• Overtuigingskracht 

• Organisatiesensitiviteit 

• Netwerken 

• Creativiteit

• Je bent analytisch sterk en creatief. 

• Je bent omgevingsbewust, organisatiesensitief en resultaatgericht. 

• Je kunt goed samenwerken, plannen en organiseren. 

• Je hebt bij voorkeur ervaring met de agile- en scrum-methodiek

 

Alle bovenstaande eisen zijn harde criteria eisen. Je dient alle gevraagde functie eisen te bezitten, alleen dan kunnen wij je verder meenemen in de selectie.

MUST: Graag ontvangen wij van jou het volledige CV omschreven in het NL en waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie. 

Geef ook in je CV het volgende aan:

Beschikbaarheidsdatum;
Hoeveel uur per week;
Vakantie;
Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten of Salarisindicatie.

Note: Niet op alle opdrachten is het gewenst dat ZZP'ers worden voorgesteld, zo ook op deze opdracht mogen geen ZZP'ers worden aangeboden. ZZP’ers kunnen wel reageren. ZZP tarieven wordt omgerekend naar payroll contract. Vraag naar de mogelijkheden zie contactpagina voor meer informatie. 

 

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 31 mei 2024    Expertise: Solution Architect, BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Noord- Holland    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Trainer, Management (Project management Ondersteuning), Agile coach, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Training / Educatie / Coaching)
Locatie: Noord-Brabant    Uiterste reactiedatum: 27 mei 2024    Expertise: Financial controller, Management (Project management Ondersteuning), Projectmanagement ondersteuner, Controller, Overig (Project management Ondersteuning), Overig (Financieel)

Onze partners