De 5 voordelen van factoring voor jou als ZZP’er

De 5 voordelen van factoring voor jou als ZZP’er
Freelance Factoring Partners 20 augustus 2020

In de wereld van het ondernemerschap wil je graag verzekerd zijn van een stabiele cashflow en je inkomsten op tijd genereren. Dit is in de praktijk alleen niet altijd aan de orde en je hebt niet de volle 100% garantie dat je altijd op tijd over het geld van uitstaande facturen beschikt. Mocht zo’n situatie zich voordoen, kun je ervoor kiezen om je facturen te verkopen aan een factoringbedrijf.  

Allereerst, wat is factoring? Factoring is een alternatieve financieringsvorm waarbij je als ondernemer snel over het geld van je (verstuurde) factuur beschikt. Dat is ook de voornaamste reden dat ondernemers en freelancers voor factoring kiezen. Op deze manier hoef je niet langer te wachten tot de betaaltermijn van je opdrachtgever(s) is verstreken. Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom je voor factoring kunt kiezen. In dit artikel benoemen we de vijf voordelen van factoring.

1.Factoring vs. Snelheid

Factoring is in vergelijking tot andere financieringsvormen snel geregeld. Om gebruik te maken van factoring is de belangrijkste voorwaarde dat je opdrachtgever(s) kredietwaardig zijn. Dit is in de regel snel te controleren, waardoor je in de praktijk binnen enkele dagen gebruik kunt maken van factoring. Dit in tegenstelling tot het aanvragen van een banklening waar soms wel enkele weken overheen kan gaan.

2.Stabiele cashflow

Doordat je factuur snel aan je wordt uitbetaald beschik je ook snel over kapitaal zonder daar op te moeten wachten. Dit kun je als ondernemer gebruiken om je onderneming te laten groeien of bijvoorbeeld kosten mee te financieren. Je opdrachtgever voldoet de factuur immers aan het factoringbedrijf, waardoor het wachten op de betaaltermijn komt te vervallen.

3.Kredietwaardigheid

Het kan natuurlijk voorkomen dat je onderneming (nog) niet in aanmerking komt voor een lening bij de bank. Banken controleren altijd op kredietwaardigheid van jouw onderneming en het kan zijn dat je als startende onderneming of freelancer niet in aanmerking komt. In de wereld van factoring ligt dit net iets anders. Factoringbedrijven, zoals bijvoorbeeld FreelanceFactoring, richt zich niet op de kredietwaardigheid van jouw onderneming, maar op de kredietwaardigheid van je opdrachtgever(s). In de praktijk komen zelfstandigen en MKB-bedrijven sneller in aanmerking voor factoring dan een lening bij de bank.

4.Debiteurenbeheer

Naast het feit dat je factuur binnen 24 uur aan je wordt uitbetaald, nemen de meeste factoringbedrijven ook het debiteurenbeheer van je over. Dit bespaart jou tijd en geld, omdat je niet langer je opdrachtgever(s) hoeft te monitoren of ze wel op tijd betalen. Zodoende hoef je ook niet langer na te bellen of herinneringen te versturen. Op deze manier kun je je focussen op andere aspecten binnen je onderneming.

5.Gezonde relatie

Door gebruik te maken van factoring blijf je op goede voet staan met je opdrachtgever(s). Je hoeft zelf niet langer na te bellen als de betaling uitblijft, waardoor je een gezonde en zakelijke relatie kunt blijven onderhouden. Daarnaast is het zo dat factoring door de meeste factoringbedrijven vrijblijvend wordt aangeboden. Je kiest ervoor om één factuur in te dienen of meerdere.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van factoring? Neem dan vrijblijvend contact op met FreelanceFactoring.

Freelance Factoring

Freelance Factoring

FreelanceFactoring is gespecialiseerd in factoring voor zzp’ers, freelancers en kleine mkb'ers. Dit houdt in dat zij jouw (nieuwe) facturen overnemen. Ongeacht de betalingstermijn van jouw opdrachtgever betalen zij jouw factuur binnen 24 uur!

Populaire berichten

Wil je de beste tips & tricks en artikelen in je mailbox? Schrijf je dan nu in.


Onze partners