Jurist Bezwaar (ZZP / Interim)

This job has been Expired

Jurist Bezwaar (ZZP / Interim)

 • Publicatie datum:22 oktober 2017
 • Aantal keer bekeken 201
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO, Universiteit
  Ervaringsniveau Medior
  Aantal uur per week 33 tot 40 uur
 • Start datum 13 November 2017
  Eind datum 12 May 2018
  Branche ervaring Overheid
Zwolle, Nederland
Opdracht omschrijving

Organisatie
Het team Juridische Zaken is het juridische hart van de organisatie. Circa 15 medewerkers geven juridisch advies aan bestuur, directie en eenheden. Bovendien is het team verantwoordelijk voor de behandeling van bezwaarschriften tegen besluiten, aansprakelijkheidskwesties en verzekeringen.
Oplossingsgerichtheid zit in het DNA van onze juristen. De organisatie is één van de grondleggers van ‘Prettig contact met de overheid’.

Opdrachtomschrijving
Je werkt samen met 4 andere juristen en een ondersteuner aan de behandeling van bezwaarschriften.

Verantwoordelijkheden / Resultaten
Na ontvangst van een bezwaarschrift zoek je contact met de bezwaarmakers, eventuele andere belanghebbenden en collega’s, om te onderzoeken of een geschil buiten de formele procedure kan wordenopgelost. Soms volstaat een nadere toelichting op een genomen besluit. In andere gevallen kan een besluit worden aangepast of wordt op een andere manier perspectief geboden waarmee aan de bezwaren tegemoet wordt gekomen. Als een geschil niet wordt opgelost, volgt de formele behandeling van het bezwaarschrift of de klacht. Bezwaarmakers worden gehoord door een onafhankelijk voorzitter en een gedeputeerde. Jij bereidt de zitting voor en treedt op als secretaris. Na de zitting schrijf je het concept voor de beslissing op bezwaar en leg je die aan het bestuur voor.

Eisen:
– Beschikt aantoonbaar over tenminste een afgeronde universitaire opleiding (master of doctoraal) op het gebied van rechten.
– Beschikt aantoonbaar over relevante kennis van de Algemene wet Bestuursrecht en rechtsbeschermingsprocedures, blijkend uit opleiding(en) en/of werkervaring.

Wensen:
– Aantoonbare relevante kennis (blijkend uit opleiding(en) en/of werkervaring) van voor de functie relevante rechtsgebieden, waaronder:
– Subsidierecht.
– Wet natuurbescherming.
– Handhavingsrecht.
– Nadeelcompensatie.
– Wet openbaarheid van Bestuur.
– Wet personenvervoer.
– Onderwijsrecht.
– Europese programma’s.
– Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met de toepassing van mediationvaardigheden.