Business Analist

This job has been Expired

Business Analist

 • Publicatie datum:11 oktober 2017
 • Aantal keer bekeken 333
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO
  Ervaringsniveau Senior
  Aantal uur per week 33 tot 40 uur
 • Start datum 16 October 2017
  Eind datum 16 October 2018
  Branche ervaring Overheid
Utrecht, Nederland
Opdracht omschrijving

De kandidaat zal op tijdelijke basis als business analist informatieonderzoeken doen waarbij de informatiebehoeften of systeemvereisten worden geformuleerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de afdeling IT Change

Wat ga je doen?
De kandidaat inventariseert systeemwensen en -eisen bij de gebruikers, zowel bij systeemwijzigingen als nieuw te ontwikkelen systemen. Analyseert de benodigde en de aanwezige informatievoorziening en vertaalt deze samen met de informatieanalist naar systeemspecificaties. Bereidt, mede met de verantwoordelijke voor ICT ontwikkeling, ICT-plannen voor en stelt deze mede op. Stemt deze af met de Informatiemanager inzake de aansluiting op het vastgestelde informatiebeleid. Voert definitiestudies uit.
Een afgeronde opleiding op HBO: studierichting Bedrijfskundige Informatica, Informatica, Technische informatica of Communicatiesystemen/ Digitale communicatie;
• Minimaal 5 jaar recente werkervaring met uitvoeren van business analyses;
• Aantoonbare kennis en ervaring met Archimate is vereist?

• Kennis en ervaring van stakeholdermanagement;
• Kennis en ervaring met agile/scrum werkwijzen.

 

Eisen

– Afgeronde opleiding (minimaal HBO vereist), opleiding op het gebied van Bedrijfskundige Informatica, Informatica, Technische informatica of Communicatiesystemen/ Digitale communicatie (vereist)
– In het bezit van certificaten of diploma’s op gebied van Requirementmanagement (vereist)
– Certificaten op het gebied van Prince 2 practitioner (vereist)
– Certificering op het gebied van Lean Green Belt certificaat of hoger (vereist)
– Aanvullende opleidingen en diploma’s op gebied van analyse & modelling bedrijfsprocessen (vereist)
– Minimaal 2-5 jaar ervaring aantoonbare ervaring als ICT analist (vereist)
– Ervaring in het verbeteren van de digitale dienstverleningsprocessen binnen overheid (ervaring vereist)
– Ervaring met aantoonbare ervaring met het werken met basisregistraties
– Aantoonbaar ervaring met stakeholdermanagement
– Aantoonbaar ervaring met agile/scrum werken
– Je weet door middel van persoonlijk overwicht, uitstraling en/of charisma groepen en individuen te beïnvloeden in complexe en/of gevoelige processen.
– Je signaleert, onderzoekt en gaat binnen de eigen mogelijkheden in op de wensen en behoeften van de interne klanten (collega’s van eigen en andere afdelingen) en externe klanten om deze tevreden te stellen. Servicebereidheid en klanttevredenheid staan voorop.
– Je werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.
– Je hebt plichtbesef en voelt zich er verantwoordelijk voor dat het afgeleverde werk of een beslissing aan bepaalde eisen voldoet. Is aanspreekbaar op resultaten van afgesproken acties.
– Je bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.