Webredacteur en Social Media #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 11 januari 2018
Reageren tot 19 januari 2018
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 1 februari 2018
Eind datum 1 november 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Project
Vanuit de vastgestelde visie op webcommunicatie en de concernbrede communicatiestrategie voeren we sinds oktober 2017 centrale webredactie vanuit uit het team Communicatie om alle pagina’s van de website te herzien, te redigeren en in te perken.
De standplaats voor deze functie is Zwolle. Je maakt deel uit van het webteam van het team Communicatie (BCC). Je werkt samen met de teamleider ai en de eindredacteur. Als onderdeel van het team Communicatie, de adviseurs en woordvoerders en de correspondenten van de verschillende beleidseenheden.

Opdracht omschrijving

Heb jij een uitstekend gevoel voor tekst? Weet jij de kernboodschap van een tekst scherp op te schrijven? Kun je beleidstekst vertalen naar compacte tekst. Maak jij de slag naar B2 niveau en beheers je de uitgangspunten van teksten die digitoegankelijk zijn uitgewerkt? Ben jij bovendien nauwkeurig en is webredactie echt jouw ding? Heb jij ook nog eens hbo-diploma in de richting communicatie of journalistiek op zak? Dan is deze functie als webredacteur op een vooruitstrevende en altijd drukke afdeling écht iets voor jou! Het team Communicatie van de provincie Overijssel zoekt een parttime webredacteur, 0.7 fte, voor de komende periode.
In jouw rol als webredacteur (her)schrijf en redigeer je beleidsteksten op de site. Jouw teksten, die zowel op de site als op onze social media kanalen gepubliceerd worden, zijn scherp en leesbaar. Je houdt je bezig met onder andere het plaatsen van content in ons CMS Iprox 4.2 en je onderhoudt en monitort kanalen als ons YouTube platform, corporate facebook, twitter en instagram. Je ontwikkelt daarnaast ook nieuwe landingspagina’s, nieuwsbrieven, nieuws- en verstoringsberichten en bent een sparringpartner voor de acht beleidseenheden in het samenstelen en aanleveren van informatie voor de site.
Als medewerker van onze centrale webredactie, standplaats Zwolle, zorg jij ervoor dat de informatie accuraat en actueel is. Met jouw grote woordenschat en taalgebruik worden teksten toegankelijk en compact opgezet. Hierbij deel je jouw kennis en sta je open voor de input van jouw collega’s.

Verantwoordelijkheden / Resultaten
Je bent verantwoordelijk voor het redigeren, samenstellen, opmaken en afstemmen van de beleidspagina’s op de site
Je begeleidt de centrale webredactie met je redactionele expertise en stelt in overleg met correspondenten vanuit de afdelingen nieuwe landingspagina’s en geredigeerde artikelen samen. Die publiceer je in overleg met de eindredacteur.
Ook help je mee met je expertise op het gebied van het samenstellen van content voor sociale media updates in woord, beeld, video en planning op onze vijf kanalen.
Je herziet webteksten op basis van de vastgestelde richtlijnen uit onze webstrategie, en doet op basis van taalniveau B2/B3 en digitoegankelijkheids-richtlijnen van WKAG.
Je maakt landingspagina’s, selecteert fotografie en verwijst naar externe en interne pagina’s en koppelt direct naar het digitale dienstenloket.
Al je communicatieactiviteiten stem je af met het team communicatie. En je werkt volgens het Corporate communicatieplan en de huisstijl van de organisatie.

Eisen
– aantoonbaar over tenminste een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie en journalistiek.
– beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar werkervaring met web redactie op overheidswebsites in de periode 2010-2017.
– uitstekend in staat om webteksten te kunnen redigeren op taalniveau B1, B2 en C1.
– beschikt over aantoonbare werkervaring met het werken in CMS systemen.
– aantoonbaar werkervaring opgedaan bij herinrichting overheidswebsites.
– aantoonbare werkervaring opgedaan met samenstellen social media updates en campagnes.
– aantoonbare ervaring van toptaken sites en Mc Govern’s The Strangers Long Neck.
– bekend met WCGA2 richtlijnen door digi toegankelijke webteksten.
– aantoonbare werkervaring met geo-interfaces.
– aantoonbare werkervaring met correct toepassen interactieve infographics.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners