Web- / Social Media Redacteur #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 11 januari 2018
Reageren tot 19 januari 2018
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 18 januari 2019
Eind datum 1 november 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior, Senior
Branche Overheid, Gemeente
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Organisatie
De opdrachtgever is een middenbestuur dat vernieuwt, inspireert en initiatief neemt. Dat met respect voor traditie vooruit kijkt en investeert in grote, vernieuwende projecten op regionale schaal.

Je gaat aan de slag bij de eenheid Bestuurs- en Concernzaken. Deze eenheid opereert op het snijvlak van bestuur en ambtelijk management en houdt oog voor bestuurlijke verhoudingen, faciliteert en ondersteunt besluitvorming, is verantwoordelijk voor strategische advisering en de communicatie, ondersteunt de Commissaris van de Koning in haar Rijkstaken en geeft vorm aan concerncontrol.

De eenheid (ca. 72 fte) bestaat uit de teams Strategie, Ondersteuning, Communicatie, Concerncontrol en het team ‘Democratie, Openbaar bestuur en Kabinet’.

Project
Vanuit de vastgestelde visie op webcommunicatie en de concernbrede communicatiestrategie voeren we sinds oktober 2017 centrale webredactie vanuit uit het team Communicatie om alle pagina’s van de website van de opdrachtgever te herzien, te redigeren en in te perken.
De standplaats voor deze functie is Zwolle. Je maakt deel uit van het webteam van het team Communicatie (BCC). Je werkt samen met de teamleider ai en de eindredacteur. Als onderdeel van het team Communicatie, de adviseurs en woordvoerders en de correspondenten van de verschillende beleidseenheden van de opdrachtgever. 

Opdracht omschrijving

Heb jij een uitstekend gevoel voor tekst? Weet jij de kernboodschap van een tekst scherp op te schrijven? Kun je beleidstekst vertalen naar compacte tekst. Maak jij de slag naar B2 niveau en beheers je de uitgangspunten van teksten die digitoegankelijk zijn uitgewerkt? Ben jij bovendien nauwkeurig en is webredactie echt jouw ding? Heb jij ook nog eens hbo-diploma in de richting communicatie of journalistiek op zak? Dan is deze functie als webredacteur op een vooruitstrevende en altijd drukke afdeling écht iets voor jou! Het team Communicatie zoekt een parttime webredacteur, 0.7 fte, voor de komende periode. 
In jouw rol als webredacteur (her)schrijf en redigeer je beleidsteksten op de bedrijfswebsite. Jouw teksten, die zowel op de site als op onze social media kanalen gepubliceerd worden, zijn scherp en leesbaar. Je houdt je bezig met onder andere het plaatsen van content in ons CMS Iprox 4.2 en je onderhoudt en monitort kanalen als ons YouTube platform, corporate facebook, twitter en instagram. Je ontwikkelt daarnaast ook nieuwe landingspagina’s, nieuwsbrieven, nieuws- en verstoringsberichten en bent een sparringpartner voor de acht beleidseenheden van Overijssel in het samenstelen en aanleveren van informatie voor de site.
Als medewerker van onze centrale webredactie, standplaats Zwolle, zorg jij ervoor dat de informatie accuraat en actueel is. Met jouw grote woordenschat en taalgebruik worden teksten toegankelijk en compact opgezet. Hierbij deel je jouw kennis en sta je open voor de input van jouw collega’s.

Verantwoordelijkheden / Resultaten
Je bent verantwoordelijk voor het redigeren, samenstellen, opmaken en afstemmen van de beleidspagina’s op de site overijssel.nl
Je begeleidt de centrale webredactie met je redactionele expertise en stelt in overleg met correspondenten vanuit de afdelingen nieuwe landingspagina’s en geredigeerde artikelen samen. Die publiceer je in overleg met de eindredacteur.
Ook help je mee met je expertise op het gebied van het samenstellen van content voor sociale media updates in woord, beeld, video en planning op onze vijf kanalen.
Je herziet webteksten op basis van de vastgestelde richtlijnen uit onze webstrategie, en doet op basis van taalniveau B2/B3 en digitoegankelijkheids-richtlijnen van WKAG.
Je maakt landingspagina’s, selecteert fotografie en verwijst naar externe en interne pagina’s en koppelt direct naar het digitale dienstenloket van Overijssel.
Al je communicatieactiviteiten stem je af met het team communicatie. En je werkt volgens het Corporate communicatieplan en de huisstijl van de provincie.

Eisen
– Externe beschikt aantoonbaar over tenminste een afgeronde HBO opleiding op het gebied van communicatie en journalistiek.
– Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar werkervaring met web redactie op overheidswebsites in de periode 2010-2017.
– Externe is uitstekend in staat om webteksten te kunnen redigeren op taalniveau B1, B2 en C1. 
– Externe beschikt over aantoonbare werkervaring met het werken in CMS systemen.
– Externe heeft aantoonbaar werkervaring opgedaan bij herinrichting provinciale websites.
– Externe heeft aantoonbare werkervaring opgedaan met samenstellen social media updates en campagnes.
– Externe heeft aantoonbare ervaring van toptaken sites en Mc Govern’s The Strangers Long Neck.
– Externe is bekend met WCGA2 richtlijnen door digi toegankelijke webteksten.
– Externe heeft aantoonbare werkervaring met geo-interfaces.
– Externe heeft aantoonbare werkervaring met correct toepassen interactieve infographics.

CV eisen opgelegd door de opdrachtgever

Let op: cv’s langer dan 3 pagina’s kunnen wij helaas niet meenemen in de procedure. Het cv dient maximaal 3 pagina’s A4, enkelzijdig en lettertype 10 te zijn. 
Wij vragen de kandidaat bij de aanbieding een goede motivatie (max. 250 woorden) aan te leveren. Hierbij is het van belang dat aantoonbare verwijzing naar de kennis en ervaring van de functie wordt omschreven. Zonder een goede motivatie kunnen wij de aanbieding niet in behandeling nemen. 


Aanbiedingen worden in volgorde van binnenkomst behandeld, bij een groot aantal juiste aanbiedingen wordt de aanvraag eerder in behandeling genomen.

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Nieuwegein    Uiterste reactiedatum: 30 nov 2020    Expertise: Administratief medewerker, Overig
Locatie: Papendrecht    Uiterste reactiedatum: 24 nov 2020    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 29 nov 2020    Expertise: Salarisadministrateur, Overig
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 25 nov 2020    Expertise: HRM adviseur, Overig (HRM)

Onze partners