Testanalist tbv Planon #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 1 december 2017
Reageren tot 11 januari 2018
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 1 februari 2018
Eind datum 30 april 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Senior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdracht omschrijving

In teams wordt gewerkt aan de bouw en verdere ontwikkeling van het Facilitair Management Informatiesysteem Planon. Het ontwikkelingsproces volgt enkele agile  aspecten maar een volledige overgang naar agile/SCRUM is nog niet doorgevoerd. De testanalist zal hierbij ingezet worden.

Doelstelling

In verband met extra werkzaamheden zijn we op zoek naar een extra functioneel testanalist om nieuwe functionaliteiten en doorontwikkelingen handmatig functioneel door te testen. Voorbeelden zijn wijzigingen op bestaande configuratie en maatwerk, nieuwe functionaliteiten middels configuratie en maatwerk, nieuwe interfaces en inmigratie van data.

Een van de bestaande testanalisten gaat daarnaast onderzoek doen naar het toepassen van testautomatisering. Als kandidaat ervaring heeft met het opzetten van testautomatisering frameworks en de interne testanalist daarbij kan helpen is dat nice to have.

Verantwoordelijkheden

De testanalist is verantwoordelijk voor kwaliteitsinput bij refinement sessies, het reviewen en SMART krijgen van de requirements en testbasis, testspecificatie op basis van testtechnieken, testuitvoering, correcte registratie van testbevindingen in JIRA en communicatie hierover binnen het team. Belangrijk is ook het maken van inschattingen met betrekking tot het maken van de testspecificaties en testuitvoer. Testsoorten die uitgevoerd dienen te worden zijn met name ST/FAT en KIT (ketenintegratietesten), daarnaast eventueel ondersteuning van eindgebruikers bij uitvoeren van de GAT.

Vakmatige taken

 • Deelnemen aan specificatie sessies en daarin snel domeinkennis eigen maken, review en risico-inschatting, acceptatie criteria scherp krijgen
 • Beoordelen en reviewen testbasis
 • Opstellen van testspecificaties (logische en fysieke testgevallen) op basis van testtechnieken
 • Handmatig uitvoeren testgevallen
 • Inschatten & plannen van de testspecificaties en testuitvoering
 • Bevindingen administratie in JIRA
 • Rapporteren over de voortgang

Eisen

 1.  een afgerond HBO Informatica, Informatiekunde, Bestuurlijke informatiekunde behaald diploma of gelijkwaardig.
 2. in het bezit van een TMap (Next) Test Engineer en/of ISTQB Advanced Test Analyst certificering (of ISTQB CTAL, ISTQB/ISEB Practitioner).
 3. minimaal 3 jaar ervaring met testspecificatie en -uitvoering op basis van testtechnieken in de afgelopen 5 jaar, waarbij uit het CV moet blijken dat ruime ervaring is opgedaan met het:- Helpen SMART maken, review van en uitwerken van requirements, acceptatie criteria en risicoanalyses naar testtechnieken (en welke testtechnieken zijn toegepast) en testspecificaties. – Inschatten van de benodigde tijd voor het opstellen van de testspecificaties en testuitvoering- Het uitvoeren van systeemtesten, functionele acceptatietesten en ketenintegratietesten- Bondig rapporteren over de voortgang en/of resultaten
 4. minimaal 1 jaar aantoonbaar opgedane werkervaring met Planon en (2) het testen van Planon maatwerk en (3) PEET import/export processen.
 5. minimaal 1 jaar aantoonbaar opgedane ervaring met (testen van) Facilitair Management processen, zoals met name order- en bestelprocessen en MJOP.
 6. minimaal 1 jaar aantoonbaar opgedane werkervaring met het testen van webservices op basis van equivalentie klassen met input & output partitionering
 7. minimaal 1 jaar ervaring met het testen in een SCRUM/Agile omgeving.
 8. een CAT certificering (Certified Agile Tester).
 9. ervaring met het inrichten/opzetten van automatische testframeworks. Dit middels Selenium in combinatie met Fitnesse is een pré.
 10. minimaal 1 jaar werkervaring met JIRA.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 28 sep 2020    Expertise: Business analist, Product owner
Locatie: Nieuwgein    Uiterste reactiedatum: 30 sep 2020    Expertise: Communicatieadviseur
Locatie: Middelburg    Uiterste reactiedatum: 27 sep 2020    Expertise: Overig (ICT - Web development)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 5 okt 2020    Expertise: Teamleider, Management (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement)

Onze partners