Sr. Webredacteur (interim / zzp) #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 7 december 2017
Reageren tot 13 december 2017
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 18 december 2017
Eind datum 18 december 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Senior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Korte omschrijving opdracht:

Waarom verdient mijn buurman tweemaal zoveel omzet met minder producten? Hoe moet ik mijn webshop beveiligen tegen een cyberaanval? Hoe deponeer ik online mijn jaarrekening? Jij weet als geen ander hoe je aantrekkelijke en relevante online content schrijft. Jouw missie is niet alleen de sitebezoeker van adequate kennis voorzien, maar ook onze sitebezoekers te helpen op een logische manier door de site te navigeren om snel de relevante informatie te vinden. Jij weet duidelijke hulpteksten te schrijven voor webformulieren, conversie verhogende titels te bedenken voor knoppen en perfecte copy te schrijven die bijdraagt aan een optimale user experience. Content schrijf je altijd vanuit goed doordachte customer journeys en contentflows.

Wat ga je doen:

Als senior webredacteur ga je aan de slag voor het online team. Het online team werkt volgens de agile scrum-methode in sprints van 3 weken aan nieuwe of de doorontwikkeling van bestaande functionaliteiten voor de website. Je bouwt in het CMS met de juiste componenten pagina’s op en voert de content (tekst en beeld) in. Je schrijft copy voor o.a. webformulieren, meldingsteksten en bevestigingspagina’s en -mails. Je bedenkt samen met de interactieontwerper en visual designer hoe je met de juiste content het proces verbetert om bijvoorbeeld online een wijziging door te geven. Je optimaliseert de contentflows naar nieuwe functionaliteiten en beoordeelt of er andere relevantie content aangepast moet worden: veelgestelde vragen, e-mailnotificaties en informatiepagina’s. Als er nieuwe functionaliteiten worden opgeleverd, schrijf je handleiding voor de redacteuren.

Wij vragen:

• hbo/wo denkniveau;

• minimaal 5 jaar werkervaring als senior webredacteur;

• uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;

• kennis van het CMS Tridion en Adobe Photoshop;

• ervaring met SEO en Google Analytics;

• ervaring met werken volgens agile scrum.

 

Eisen

Een afgeronde opleiding op het gebied van Communicatie, journalistiek

Aantoonbaar kennis van CMS (content management systeem

Aantoonbaar kennis en ervaring met CMS systeeem Tridion

Aantoonbaar Online marketing skills, ervaring met SEO

Aantoonbaar kennis van Photoshop

Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring heeft de kandidaat als sr. webredacteur

Minimaal 3 jaar aantoonbaar ervaring heeft de kandidaat met Google Analytics

Ervaring met scrum en agile

 

Competenties

Creativiteit: Bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën.

Communiceren: De kandidaat verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden.

Deskundigheid: De kandidaat ontwikkelt eigen kennis over het vakgebied en kan deze kennis effectief benutten voor de eigen functie of organisatie.

Kwaliteitsgericht: Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.

Overzicht: Overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen. Kan dit inzicht op effectieve manier vertalen naar handelen

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Projectmanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners