Solution Architect

Solution Architect

  • Publicatie datum:20 september 2017
  • Aantal keer bekeken 4775
0 Reacties
  • Opleidingsniveau HBO, Universiteit
    Ervaringsniveau Medior, Senior
    Aantal uur per week 17 tot 24 uur
  • Start datum 02 October 2017
    Eind datum 02 February 2018
Apeldoorn, Nederland
Opdracht omschrijving

Bijzonderheden

Let op: De opdrachtgever geeft de voorkeur aan cv’s niet langer dan vijf pagina’s.

Daarnaast vereist de klant bij een onafgebroken inzet langer dan zes (6) maanden standaard een reductie van 5% op het inhuurtarief.

Rolomschrijving en taakafspraken

Omschrijving opdracht waarbinnen de medewerker te werk wordt gesteld:
De unit Architectuur en Informatie Management (AIM) is binnen de directie IT verantwoordelijk voor de innovatie en architectuurontwikkeling. De unit richt zich op het ontwikkelen van de architectuur om nieuwe technologie toe te kunnen passen voor business requirements. Standaardisatie, de inzet van out-of-the box technologie en hergebruik staan hierbij centraal. De unit richt zich zowel op het tijdig ontwikkelen van nieuwe IT architectuur als op de ondersteuning van de business bij innovatie. De unit is kader stellend voor de overige units van IT en draagt dit actief en op een agile manier uit.
De IT architectuurfunctie die de vraag van de business en IT zelf vertaalt naar het ‘hoe’ uitgaande van het maximaal inzetten van marktstandaarden, standaard componenten en technologieën en die het applicatielandschap inzichtelijk maakt en houdt.

De solution architect werkt met stakeholders een solution architectuur uit vanuit business perspectief met kennis van standaard business concepten en met de relevante onderdelen uit de enterprise en domein architecturen.

Wij zoeken een solution architect met zeer ruime, relevante en aantoonbare ervaring op het gebied van API management en daarbij in staat is te bepalen wat voorde klant passend is.

Aard van de taken:

X uitvoerend
X adviserend
X coördinerend

Eisen te stellen aan medewerker (kennis, ervaring, gedragskenmerken):
Eis: Een zeer ruime, relevante en aantoonbare ervaring op het gebied van API management.
De Solution Architect voor API management heeft de nodige business consultancy ervaring/skills en de nodige technische kennis en ervaring:

Business consultancy skills, aantoonbare ervaring met:
•    het adviseren over gebruik en inzet van APIs als product en kanaal
•    het ‘monetizen’ of het verdienmodel van APIs
•    nut en noodzaak van het integreren van API management oplossing met andere oplossingen zoals CRM

Technische kennis en ervaring, aantoonbare ervaring met:
•    gebruik van architectuur principes, patronen en best practices voor implementatie van een API management oplossing en voor API design
•    API Security en Access Control (Basic authentication, OAuth, SAML, etc.)
•    implementatie en configuratie van het API Management Platform van CA (API developer portaal en API gateway ook wel bekend als CA Layer 7)

Voorkeur te stellen aan medewerker (kennis, ervaring, gedragskenmerken):
Daarnaast: Je beschikt over academisch werk- en denkniveau op het gebied van informatica, aangevuld met ruime relevante ervaring in het vakgebied architectuur. Je volgt daarbij actief de trends en externe ontwikkelingen in de markt, hebt vakgerichte relevante (externe) netwerken en wil je permanent blijven ontwikkelen. Je bent ondernemend, flexibel en hebt ervaring met succesvol samenwerken in een moderne Agile omgeving. Je
beweegt je zelfstandig binnen een organisatie en bent omgevingssensitief. Je bent in staat om te communiceren op verschillende niveaus binnen de organisatie

Te gebruiken methoden, technieken, tools, etc.:
TOGAF, ITSA

Korte omschrijving en duur van het project / afdeling:
De solution architect zal worden ingezet op het project wat een API management portal aan het implementeren is.

De geplande intake gesprekken worden naar verwachting gehouden in week 38-2017.