Senior Strategisch Communicatieadviseur #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 12 juli 2018
Reageren tot 17 juli 2018
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 15 augustus 2018
Eind datum 31 december 2018
Opleidingsniveau Universitair | WO
Ervaringsniveau Senior
Branche Gemeente
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Functie
De functie maakt deel uit van het team Communicatie. Het team Communicatie bestaat uit een twee adviseurs en drie medewerkers en wordt aangestuurd door de Teamleider Communicatie & HRM. Je legt verantwoording af aan de teamleider. Je adviseert bestuurders en directieleden over hun opstelling bij actuele kwesties, nieuwe projecten, dagelijkse (communicatie) activiteiten binnen jouw takenpakket en perscontacten. Je vindt het leuk om je bezig te houden met het verder ontwikkelen, monitoren en toetsen van de communicatiestrategie van de organisatie.

Als strategisch adviseur bewaak je de communicatiestrategie van de organisatie. Je denkt kritisch mee over actuele en toekomstige ontwikkelingen, adviseert bij rapportages aan het bestuur en zorg voor communicatieve analyse bij documenten die naar de colleges en raden gaan. Je stelt strategische communicatieplannen op en levert een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team. Dat doe je onder meer door ontwikkelingen op het vakgebied te volgen en te delen met het team. Als adviseur zet je plannen om in doeltreffende opdrachten en waar nodig in projecten. Je legt verantwoording af aan de interne opdrachtgever. Daarnaast adviseer je collega’s van vakafdelingen over de inzet van doeltreffende communicatie bij hun projecten. Je bent in staat om collega’s te overtuigen van nut en noodzaak van verbeteringen op het vlak van communicatie. Hierbij zoek je proactief naar manieren om de dialoog tussen de organisatie en inwoners te verbeteren en om snel in te kunnen spelen op signalen uit de omgeving. De uitvoering van communicatietrajecten stuur je zelfstandig aan en je werkt daarin nauw samen met je collega’s van het team. Social media is een belangrijk onderdeel van onze communicatiemiddelen.

Wie ben jij?
De ideale kandidaat is een creatieve adviseur met veel bestuurlijke sensitiviteit. Je hebt strategisch inzicht en weet inhoudelijke thema’s gemakkelijk te vertalen naar (vernieuwende) communicatie-vormen. Analytisch ben je sterk en dat weet je uitstekend te gebruiken in je adviesrelatie met bestuurders en collega’s. Je kunt omgaan met veel complexe communicatievraagstukken onder tijdsdruk, schakelen tussen politieke en ambtelijke belangen en komen tot professionele afwegingen en adviezen. Je hebt veel overtuigingskracht, maar tegelijkertijd een dienstverlenende instelling. Andere mensen meekrijgen, bruggen bouwen en verbindingen leggen zijn je tweede natuur.

Wie zoeken wij?
Je bent een stevige en ervaren communicatieprofessional met een goed strategisch niveau en visie op klantcommunicatie en dienstverlening met innovatieve ideeën. Een creatieve denker en doener die in staat is om lastige materie te analyseren en om te zetten in concrete voorstellen. Je hebt inzicht in politieke belangen en afwegingen. Je bent in staat om je werk voor jezelf en anderen te structureren en prioriteren. Ondanks je gedegen kennis en ervaring ben je niet makkelijk van je stuk te brengen en beschik je over een gezonde dosis zelfrelativering.

Je takenpakket bevat o.a.:

 • Bestuursadvisering (3 colleges en de directieraad);
 • Sparring partner voor medewerkers team Communicatie;
 • Vormgeven participatieaanpak  in samenwerking met de organisatie;
 • Samen met het team doortonwikkelen social mediabeleid;
 • Adviseur team HRM en bij dit team behorende projecten;
 • Adviseur programma Organisatieontwikkeling;
 • Adviseur programma Informatisering en ICT;
 • Adviseur programma Dienstverlening.

Profiel

 • WO werk- en denkniveau;
 • Vakgerichte opleiding(en);
 • Aantoonbare meerjarige werkervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente;
 • Aantoonbare werkervaring met het adviseren op strategisch en tactisch niveau.

1. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Communicatieadviseur;
2. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar bij een gemeente;
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar in bestuursadvisering

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Nieuwegein    Uiterste reactiedatum: 30 nov 2020    Expertise: Administratief medewerker, Overig
Locatie: Papendrecht    Uiterste reactiedatum: 24 nov 2020    Expertise: Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning)
Locatie: Rotterdam    Uiterste reactiedatum: 29 nov 2020    Expertise: Salarisadministrateur, Overig
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 25 nov 2020    Expertise: HRM adviseur, Overig (HRM)

Onze partners