Scrummaster #KRTZ

Opdracht informatie

Gepubliceerd op 9 maart 2018
Reageren tot 13 november 4000
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 1 april 2018
Eind datum 31 juli 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior, Senior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Achtergrondinformatie en context opdracht:
Ben jij de Scrummaster die van elke team een excellent team kan maken en die voldoening krijgt van het succes met anderen. Kun jij een team uitdagen om keuzes te maken? Ben jij een verbinder en is het geven en ontvangen van feedback je tweede natuur? Word jij blij van een continu verbeterproces en ben je niet bang om hiervoor de confrontatie op te moeten zoeken? Heb je daarnaast ook nog organisatietalent, veranderslagkracht en kun je goed luisteren, dan nodigen we je uit om verder te lezen!

Voor een nieuw te formeren business-team zijn wij opzoek naar een scrummaster die ervaring heeft met het faciliteren van non IT-teams middels de Agile principes. Dit team zal zich onder andere bezig houden met strategische vraagstukken, analyses, uitvoeringstoetsen en het bevorderen van ketensamenwerking.

Functieprofiel/-omschrijving:
Als Scrummaster faciliteer je jouw team en productowner om tot de maximale waarde voor de klant te komen en motiveert hen om continu te willen verbeteren. Jouw rol is om de samenwerking binnen het team te optimaliseren en zo de kwaliteit en performance van het team continu te laten groeien. Je maakt gebruikt van de 3 pijlers van Scrum: Transparantie, Inspectie en Adaptie en je bent expert op het gebied van feedback. Je weet wat de effecten zijn van het geven en ontvangen van feedback en kan dit inzetten waar nodig. Verder help je het team om voorspelbaar te worden. Ook beheers je technieken om de productowner te ondersteunen bij het opstellen van een productbacklog en bij het aanbrengen van prioriteit. Je stelt de productowner in staat keuzes te maken bij het realiseren van de sprintdoelen. Als Scrummaster faciliteer je samenwerking tussen de verschillende afdelingen en teams.

Jouw activiteiten
–    Je hebt een goed reflectievermogen, bent je goed bewust van je eigen sterke en minder sterke punten en vraagt regelmatig feedback. Je vervult op dit vlak een voorbeeldrol.
–    Binnen het team faciliteer jij het Scrumproces en bewaak je de afspraken van het team.
–    Je stimuleert de ontwikkeling van het team op kennis en kunde afgestemd op de backlog/roadmap naar de toekomst toe.
–    Je helpt het team door impediments/belemmeringen op de lossen.
–    Je hebt ondernemerschap, bent onderhandelingsvaardig, flexibel en komt met creatieve oplossingen.
–    Je houdt de ontwikkeling van het team bij en gebruikt de vastgelegde data (zoals uitkomsten van de sprint of retrospective) om het team en de omgeving te verbeteren.
–    Voorbeelden van activiteiten zijn: sparringpartner voor zowel collega Scrummasters, de opdrachtgevers, Agile Coaches met als doel verbinden. Het team helpen bij de groei en ontwikkeling bijvoorbeeld d.m.v. retrospectives.
–    Je helpt zowel de productowner, het team en de organisatie om te groeien in het agile gedachtengoed en kan optreden als agile ambassadeur.
–    Je zorgt dat de omgeving van het scrumteam goed geïnformeerd is en stemt ook af hoe samenwerking en communicatie het beste kan verlopen, zodat het team en de organisatie het best mogelijke resultaat kan bereiken.
–    Je werkt continu aan de ontwikkeling van jezelf als Scrum Master en neemt actief deel in de oprichting van interne Agile communities.

Ervaring:
Je hebt lef, een flexibele mindset, een hoog energieniveau, je hebt een faciliterende houding en je ziet het als uitdaging om mensen beter te maken. Je legt makkelijk verbinding binnen het team, maar zeker ook daarbuiten, bijvoorbeeld met andere scrumteams en afdelingen en kan optreden als Agile ambassadeur. Je vraagt door op de momenten dat het nodig is, met continu in je achterhoofd dat jouw inspanningen het doel hebben om het team de beoogde doelstellingen te laten realiseren in een steeds sneller veranderende organisatie.

Ervaring met het faciliteren van non IT-teams in de rol van Scrummaster.

Je beschikt daarnaast over 
–    Aantoonbare ervaring in het begeleiden/coachen van mensen en teams op gebied van Scrum/Agile.
–    Aantoonbaar min. 2 jaar werkervaring als scrummaster
–    Je bent vertrouwd met de diverse leiderschapsstijlen en weet in welke situaties je met welke stijl het meest succesvol bent.
–    Open en eerlijke communicatiestijl.
–   Organisatiesensitiviteit.
–   PSM I certificaat of de bereidheid deze op zeer korte termijn te behalen (Scrum Alliance/ Scrum.org).

Opleiding/Kennis:
HBO+

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Hoogeveen    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (Administratief), Functioneel beheerder, Management (Secretarieel), Management (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Cyber security consultant, Security officer, Overig (ICT - Security)
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 11 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (ICT Algemeen & Change management), Management (IT Security), Management (ICT Support), Overig (ICT - Data & Analyse), Management (ICT - Beheer), Overig (Management & Consulting), Overig (ICT - Software & App development)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 2 okt 2023    Expertise: Project secretaris, Programmamanagement ondersteuner, Projectmanagement ondersteuner, Projectmedewerker, Overig (Projectmanagement), Overig (Project management Ondersteuning)

Onze partners