Projectmanager migraties

This job has been Expired
Tacs
  • Publicatie datum: 29 september 2017
  • Reacties 0
  • Aantal keer bekeken 110
Opdracht overzicht

Bedrijf heeft interne kennishouders. Zij kennen de systemen door en door, maar kennis is verspreid over verschillende afdelingen en personen. Veel van de systemen zijn in de loop van jaren gegroeid, waardoor documentatie actueel moet worden gemaakt. Sommige systemen zullen vervangen worden. Voor een aantal systemen, cruciaal voor de dagelijkse operatie van het bedrijf, zal een vervangings- of vernieuwingstraject zorgvuldig worden voorbereid.
Jouw taak is het maken (en uitvoeren) van (deel)projectplannen om van de huidige situatie bij het bedrijf naar de toekomstige situatie te bewegen. Je zal moeten werken aan een Roadmap met goed uitgewerkte scenario’s waarbij je producten, kosten en inzet-inschattingen gaat beschrijven. Je kijkt hiernaar met een blik als projectleider met technische en veranderkundige ervaring. Daarnaast stel je een draaiboek op  die rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de organisatie (technische situatie/kennis&kunde/planning/ projectenportfolio/etc).

We verwachten van jouw goed gedocumenteerde projectbriefs en pids, waarin deelprojecten zijn te creëren, waarin zowel de technici als management zich in herkennen. Om tot deze plannen te komen is diverse onderliggende documentatie ondersteunend, of wordt alsnog door je opgesteld en je zorgt dat deze door het besluitvormginsproces komt. Daarin is onlosmakelijk verbonden dat je een goede communicator bent, weet hoe je stakeholders mee kan nemen en achter de plannen weet te krijgen. Je werkt samen met een programmamanager, informatie/business analist, architecten, ICT specialisten, technische en functioneel beheer. Je neemt hen veel werk uit handen door hun ingebrachte kennis te verwerken.

 

Functie-eisen

– HBO/WO niveau;
– Prince2;
– Agile;
– Microsoft Office (geavanceerd), waaronder project, word, excel, powerpoint, visio;
– Databasesystemen en ICT infra (in hoofdlijnen);
– Concrete projectervaring met veranderkundige aspecten, business en systemen;
– Ervaring met opstellen projectplannen (conform Prince2);
– Migraties van informatiesystemen;
– Uitgebreide ervaring met opstellen technisch/functionele projectdocumenten, o.a. ter ondersteuning van besluitvorming.

Competenties:
– Goede communicatieve vaardigheden (must have);
– Sparringspartner voor beheerders, ontwikkelaars, architecten en gebruikers;
– Technische en functionele wensen plotten op nieuwe lange termijn oplossingen;
– Bij elkaar kunnen brengen functionaliteit en techniek;
– Uitstekend documenten en plannen (oa resourcing/kosten) maken en schrijven;
– Veranderkundige ervaring;
– Programma/Project/portfolio ervaring;
– Proactief en dienstverlenend;
– Verbindend en vasthoudend;
– Begrijpt zowel transparante processen als meer politiek gedreven processen en kan hierop acteren;
– ‘Ontzorger’.