Projectmanager Groot Zakelijke Leveringen

This job has been Expired

Projectmanager Groot Zakelijke Leveringen

 • Publicatie datum:17 november 2017
 • Aantal keer bekeken 304
0 Reacties
 • Opleidingsniveau HBO
  Ervaringsniveau Senior
  Aantal uur per week 33 tot 40 uur
 • Start datum 27 November 2017
  Eind datum 30 March 2018
  Branche ervaring Telecom
Utrecht
Opdracht omschrijving

Standplaats    

Utrecht of Zwolle (Vrij flexibel. Wel vergaderingen op deze standplaats)

 

De functie

Als projectmanager ben je verantwoordelijk voor het managen van grote klantprojecten. Het betreft hoofdzakelijk internet, data of telefonie verbindingen die geleverd worden over glasvezel en/of coax infrastructuur. De projecten die jij gaat managen omvatten een veelheid aan verbindingen en een complexe klantrelatie. Door de omvang van de projecten ben je genoodzaakt een projectteam samen te stellen die vaak de gehele organisatie doorkruist. Denk hierbij aan vertegenwoordigers uit de ontwerpafdeling, facturatieafdeling, salesorganisatie etc.

Het managen van de projecten doe je op basis van de PRINCE 2 of soortgelijke methodiek. Je formeert een projectteam, zorgt voor een gedegen projectplan, planning en houdt een ieder (klant/sales/evt. stuurgroep/manager) op de hoogte middels voortgangrapportages. Je onderhoudt tijdens de looptijd van het project intensief contact met de klant, vaak in de vorm van een externe stuurgroep. Om de projecten succesvol te laten zijn is een uitstekende relatie met de klant van doorslaggevend belang. Uitmuntende communicatieve vaardigheden zijn daarom een absolute eis voor deze functie.

Omdat de projecten vaak verschillende afdelingen in de organisatie aangaan en vaak niet de bestaande processen volgen, moet je in staat zijn om creatief te denken en soms als een olifant door een porseleinkast te lopen. Bij dit alles ben je in de gelegenheid om te sparren met je collega projectmanagers van het team B2B Delivery MLE.

De Projectmanager rapporteert aan de Manager van B2B Delivery MLE. Daarnaast formeer je (afhankelijk van het project) een interne en een externe stuurgroep waar je per project verantwoording aan aflegt.

 

Je verantwoordelijkheden

1. Projectrealisatie

Is verantwoordelijk voor het realiseren van de klantprojecten B2B die aan hem/haar zijn toegewezen.

2. Informatieverstrekking

Informeert de klant frequent over de voortgang van het te realiseren project en daarnaast rapportages aan de manager met betrekking tot tijd, productie en prestaties m.b.t. zijn projecten.

3. Signaleren knelpunten/aandachtpunten

Je signaleert knelpunten c.q. aandachtpunten/uitzonderingen/risico’s bij de uitvoering van de projecten, je neemt hierin tijdig actie en analyseert hiervan de gevolgen en legt oplossingen voor ter besluitvorming.

4. Samenwerking

Kent de wensen en de business van zakelijke klanten en realiseert de projecten met zijn projectteam in goed overleg met de accountmanager.

 

Wij vragen

. (technische) opleiding op minimaal HBO –niveau;

. PRINCE 2 Practitioner of IPMA C gecertificeerd (harde eis);

· Minimaal 5 – 10 jaar ervaring met projectmanagement in dezelfde of vergelijkbare branche;

· Beschikt over functiegerichte kennis en vaardigheden, verkregen via aanvullende opleiding en/of werkervaring in de Kabel en/of Telecombranche;

· Beschikt over goede computervaardigheden (MS Office, MS Projects, Excel);

· Beschikt over eigenaarschap, initiatief en vasthoudendheid;

· Uitmuntende schriftelijke en communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om op hoog niveau in een organisatie te communiceren;

· Goede presentatievaardigheden;

· Representatief;

· In staat zijn om ‘out of the box’ te denken;

· Teamplayer.

 

Opmerking motivatie: 

Maak bij deze aanvraag een goede motivatie. Geef daarin aan je ervaring met telecom, coax netwerk en wifi. Gaat hier niet om diepgaande technische kennis. Het gaat voornamelijk om de ervaring met sturing (geld, tijd en mensen).  Kennis in zorgsector is een pre. Geef dit aan indien mogelijk. Je communicatie ervaringen met klanten en op verschillende niveau’s.