Projectleider HR #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 9 maart 2018
Reageren tot 18 maart 2018
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 2 april 2018
Eind datum 1 februari 2019
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior, Senior
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Beschrijving directie/afdeling
De organisatie komt daarnaast niet, of onvoldoende toe aan bijvoorbeeld innovatie, opleidingen en plezier in het werk. Om de resultaten te kunnen blijven behalen zoals wij deze voor ogen hebben, is ook een verdere optimalisering van het HR-beleid binnen de organisatie noodzakelijk. Ingegeven door het  veranderprogramma staat de organisatie voor een aantal stevige veranderopgaven; deels gericht op de inrichting en aansturing van de organisatie en de hieruit voortvloeiende manier van werken. Anderzijds gericht op een forse personele transitie waarbij het in beweging brengen van medewerkers een belangrijk onderdeel is. Wij zijn daarom op zoek naar een stevige HR-projectleider die ons helpt de veranderopgave inzichtelijk te maken en ondersteuning biedt bij de realisatie van deze opgave.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden:

De HR-projectleider zal bij de start van de opdracht een quick-scan uitvoeren om de veranderopgave van het parket scherp te krijgen onderverdeeld naar:

• Aansturing/leiderschap (de veranderkracht)
• Inrichting van de organisatie
• Cultuuraspecten/werkklimaat
• Personele transitie

De HR-projectleider formuleert op basis van een door hem/haar uitgevoerde quick-scan een advies hoe de veranderopgave vormgegeven kan worden, welke ondersteuning hiervoor noodzakelijk is, inclusief een planning en mijlpijlen. Parralel aan de uitvoering van de quick-scan van de organisatie gaat de HR-projectleider aan de slag met een aantal HR-projecten gericht op het inzichtelijk maken van de kwalitatieve en kwantitatieve formatie en bezetting, op inzetbaarheidsvraagstukken en op het matchen van aanbod op de beschikbare capaciteit. In samenwerking met de zittende HR-adviseurs worden op deze
onderwerpen verbeteracties uitgezet. Wij zijn gezien onze vraag op zoek naar een zeer ervaren stevige HR professional die ervaring heeft
met het begeleiden van verandertrajecten in de publieke sector in een complexe/dynamische omgeving, maar tegelijkertijd ook zelf met pragmatische HR-vraagstukken aan de slag kan. De HR Projectleider beschikt over een scherp analytisch vermogen en is in staat analyses te vertalen naar
een concrete aanpak waarin ieders rol en verantwoordelijkheid helder is. De kandidaat is een volwaardig sparringpartner  en weet het management (zoals afdelingshoofden) en de HR-adviseurs richting te geven en hen te enthousiasmeren in de in te zetten verbeteracties.
Ervaring met het ARAR is een pré.

Eisen
– De Kandidaat heeft een afgeronde relevante opleiding op WO-niveau (bv Personeelswetenschappen)
– De Kandidaat heeft minimaal 2 relevante verandertrajecten (opdrachten) uitgevoerd binnen de Rijksoverheid / publieke sector (in de afgelopen 3 jaar).
– De Kandidaat heeft minimaal 2 jaar relevante en aantoonbare projectmanagementervaring.

– De Kandidaat heeft minimaal 2 jaar ervaring heeft met HR-projecten in een complexe/dynamische omgeving.

– De Kandidaat heeft relevante ervaring heeft met het richting geven en enthousiasmeren van HR-adviseurs.

– De Kandidaat relevante ervaring heeft met het uitvoeren van een quick-sca
– De Kandidaat heeft de afgelopen 3 jaar zich minimaal 2 jaar bezig gehouden in de pragmatische uitvoering van HR-projecten.
Je hebt een persoonlijke motivatie toegevoegd waarin je toelicht waarom jij geschikt bent voor deze functie en een beschrijving geeft van de aanpak voor de quick-scan (maximaal 200 woorden – niet in de 3e persoon geschreven). 
– De Kandidaat heeft aantoonbare ervaring met het ARAR

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 8 dec 2020    Expertise: UX designer
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 9 dec 2020    Expertise: Financial Controller, Overig (Financieel)
Locatie: Utrecht    Uiterste reactiedatum: 6 dec 2020    Expertise: Overig (Recruitment), HRM adviseur, Overig (HRM)
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 7 dec 2020    Expertise: Communicatieadviseur, Overig (Communicatie)

Onze partners