Programmamanager implementatie omgevingswet

This job has been Expired

Programmamanager implementatie omgevingswet

 • Publicatie datum:31 januari 2018
 • Aantal keer bekeken 1162
1 Reacties
 • Opleidingsniveau Universiteit
  Ervaringsniveau Manager
  Aantal uur per week 33 tot 40 uur
 • Start datum 01 March 2018
  Eind datum 01 March 2020
  Branche ervaring Gemeente
Zoetermeer, Nederland
Opdracht omschrijving

Jouw uitdaging
Ben jij een programmamanager met kennis van én ervaring met de implementatie van complexe wetgeving en programma’s? Bijt jij je graag vast in veranderopgaves? Solliciteer dan als programmamanager implementatie Omgevingswet bij de gemeente!

De functie van programmamanager implementatie Omgevingswet
In 2021 gaat de nieuwe Omgevingswet in. Deze wet bundelt 26 bestaande wetten op het gebied van bouwen, milieu, water, ruimtelijke ordening en natuur en geeft (veel) meer ruimte aan gemeenten. Dat is een prachtige kans voor de stad, die duurzaam en milieubewust wil groeien. Maar het is tegelijk een pittige opgave om niet alleen de wet te implementeren, maar ook te zorgen voor het vasthouden van de focus in een organisatie waar hectiek en korte-termijnprojecten dagelijks om aandacht vragen. Daarom zoeken we jou als ervaren programmamanager. Samen met jouw implementatieteam van acht medewerkers organiseer je het programma en de vele deelprojecten. Samen met de programmasecretaris, een ambtelijke stuurgroep en bijgestaan door medewerkers uit de gehele organisatie, zorg je voor de correcte invoering van de wet én draagvlak. Jij bent het netwerkende gezicht van de implementatie! Dat het om een bewegend doel gaat, schrikt jou niet af en we kunnen het aan jou overlaten om de bestemming te bereiken zonder dat de route exact bekend is. Ben jij een strategisch denker die een bepalende rol wil spelen bij de nieuwe, opgaven gestuurde manier van werken en aan de duurzame ontwikkeling van een ambitieuze stad? Dan is de functie van programmamanager implementatie Omgevingswet een kolfje naar jouw hand.

Functie-eisen
Wat je doet is belangrijk, maar nog belangrijker is: hoe je het doet. Je leidt het programma met aandacht voor doelen en prioriteiten, maar je bent ook een stimulerende en vasthoudende cultuurdrager. Je hebt oog voor de – soms – uiteenlopende belangen en de impact van de nieuwe wet en daar ga je soepel mee om. Thinking on your feet is jouw tweede natuur.

 • academisch werk- en denkniveau
 • een heldere visie op Omgevingswet en impact op lokaal niveau

In deze functie ben je het onmisbare schakelpunt binnen de organisatie voor alle informatie en je krijgt ruim baan voor het initiëren en regisseren van het totale traject. Dat doe je binnen een afdeling waar het er informeel en collegiaal aan toegaat en we samen de hectiek het hoofd bieden.

 1. Minimaal een relevant afgerond WO-diploma
 2. Aantoonbare kennis over participatie en aantoonbare werkervaring met participatieprocessen
 3. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende of senior programma manager bij de (semi) overheid in de afgelopen 8 jaar
 4. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met verandertrajecten in het publieke domein
 5. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een politiek bestuurlijke omgeving