Programmamanager Administraties #KRTZ

Opdracht informatie

Gepubliceerd op 31 mei 2018
Reageren tot 13 november 8800
Bekeken Zichtbaar voor PRO
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 1 juli 2018
Eind datum 30 april 2019
Opleidingsniveau Universitair | WO
Ervaringsniveau Manager
Branche Overheid
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Opdrachtomschrijving

Eén van de programma’s is het programma Administraties. Dit programma betreft enerzijds de zorg voor het reguliere beheer van onze integraal ingerichte administratieve systeem en anderzijds uit een vernieuwingsprogramma gericht op herinrichting van processen.

Mede dankzij het programma Administraties hebben we juiste, tijdige en betrouwbare stuur- en managementinformatie voor de gehele organisatie. Voor dit programma zoeken wij een programmamanager.

Behalve dat je de eindverantwoordelijkheid draagt voor het programma vanuit de rol van programmamanager, ligt de komende periode de grootste nadruk op de oplevering, eind 2018, van een volledig nieuw ingerichte financiële administratie. Dit project heeft hoge prioriteit. In de rol van programmamanager geef je richting aan de inhoudelijke vernieuwing van de administraties en stuur je de projectleider van deze vernieuwing aan. Ook moet gewerkt worden aan de verdere optimalisatie van diverse processen: de digitalisering van de verwerking van de in- en verkoopfacturen, het verbeteren van het treasury proces, de optimalisatie van de personeels- en salarisprocessen, etc. De effecten van de projecten in het programma Administraties zullen breed merkbaar zijn binnen de organisatie en zullen er mede toe leiden dat eenduidigheid en standaardisering de boventoon gaan voeren in plaats van specifiek maatwerk.

Je bent als programmamanager verantwoordelijk voor de inhoudelijke aansturing van de diverse teams binnen het programma. Eind 2017 zijn we gestart met een nieuwe vorm van aansturing waarbij de verantwoordelijkheid voor het behalen van de resultaten in de teams is belegd. De programmamanager faciliteert dit, spart inhoudelijk met de teams en stuurt bij daar waar nodig.

Je zorgt als programmamanager voor een heldere positie van het programma Administraties binnen de organisatie en een duidelijke visie op administraties. Die is dienstverlenend, waarbij de programmamanager duidelijk en consequent uitdraagt waar het programma voor staat en wat van de organisatie benodigd is om het dienstverleningsniveau en de wettelijke taken waar te maken. Je werkt als programmamanager Administraties o.a. nauw samen met de programmamanager Financiën, Planning en Control (FPC).

Wat ga je doen?

Als programmamanager Administraties ben je verantwoordelijk voor:

 • het programma dat bestaat uit het reguliere beheer van de administraties en het vernieuwingsprogramma (herinrichting van de processen)
 • kostenefficiënte procedures en werkwijzen
 • het bewaken van de onderlinge samenhang tussen strategie, beleid, programma-uitvoering en bedrijfsvoering
 • het bewaken van de integraliteit en de onderlinge samenhang tussen het programma en andere opgaven en tussen tijdelijke en structurele activiteiten
 • het faciliteren op inhoud van de (deels) zelfsturende teams die werkzaam zijn in het programma. Deze teams zijn: Expertise & control, Debiteuren & crediteuren, Inrichting & beheer, Personeels- en salarisadministratie, Adviseurs.

Kandidaatomschrijving

Wat verwachten we van jou?

 • We zoeken een collega met minimaal 5 jaar in een rol van programmamanager (of een vergelijkbare rol) van een vergelijkbaar omvangrijk en complex programma voor en binnen de overheid, op gebied van integratie en ontwikkeling van administraties en administratieve processen.
 • De programmamanager moet kennis en ervaring hebben van financiële en personele administraties en van jaarrekening- en begrotingsprocessen en kan op basis daarvan inhoudelijke richting geven aan de herinrichting en doorontwikkeling van administraties en processen.
 • Je hebt kennis van administratiesoftware SAP.
 • Je bent een goede sparringpartner voor de projectleider en teams in het programma.
 • Je bent eerder verantwoordelijk geweest voor het integreren van verschillende processen/eenheden.
 • Je hebt praktische kennis van relevante wet- en regelgeving (waaronder BBV).
 • Je stuurt op resultaten, vanuit een inspirerende, verbindende en coachende leiderschapsstijl.
 • Je kunt schakelen tussen strategische, tactische en operationele sturing.
 • Je bent bestuurlijk sensitief, je bent ook sparring partner voor en verbindende schakel met bestuur, collega-programmamanagers en directie.
 • Je bent gericht op samenwerking binnen het team en stimuleert medewerkers binnen kaders tot het nemen van initiatief.

Eisen

 • beschikt over minimaal een relevante en aantoonbare afgeronde WO- opleiding, bij voorkeur op het gebied van Bedrijfseconomie, Bedrijfsadministratie of vergelijkbaar. Aanvullend beschik je over aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving (waaronder BBV).
 • beschikt over minimaal 5 jaar of langer aantoonbare werkervaring als programmamanager of een vergelijkbare, leidinggevende, rol, op specifiek het gebied van administraties, waarbij je verantwoordelijk was voor jaarrekeningen/begrotingen, bij een overheidsorganisatie van minimaal 500 medewerkers.
 • beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als programmamanager of een vergelijkbare, leidinggevende, rol, met het invoeren en doorontwikkelen van diverse soorten administratieve systemen en processen. Aantoonbare ervaring met SAP (en/of SAP HANA) en bij een overheidsorganisatie.
Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Arnhem    Uiterste reactiedatum: 3 dec 2020    Expertise: Project secretaris, Projectmanagement ondersteuner, Overig (Project management Ondersteuning), DIV medewerker, Overig
Locatie: Amsterdam    Uiterste reactiedatum: 1 dec 2020    Expertise: UX designer, Overig (Design & Multimedia)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: BI consultant, Overig (ICT - Data & Analyse)
Locatie: Veenendaal    Uiterste reactiedatum: 2 dec 2020    Expertise: Implementatie consultant, Overig (ICT - Projectmanagement), Consultant, Overig (ICT - Algemeen & Changemanagement), Overig (Management & Consulting)

Onze partners