Medior Agile Coach / Scrummaster #KRTZ

Opdracht informatie (Deze opdracht is verlopen)

Gepubliceerd op 12 januari 2018
Reageren tot 18 januari 2018
Bekeken
Reacties Zichtbaar voor PRO
Locatie Nederland
Start datum 22 januari 2018
Eind datum 31 december 2018
Opleidingsniveau HBO
Ervaringsniveau Medior
Branche Overheid, Logistiek
Verlenging Onbekend

Log in om een job alert te maken voor opdrachten binnen deze vakgebieden.

Opdracht omschrijving

Wat ga je doen?

De afgelopen jaren heeft de organisatie een Agile transformatie doorgemaakt. IT  is van een meer Waterval georiënteerde ontwikkeling op Agile / Scrum overgegaan. Hierin hebben we als organisatie mooie stappen gezet, maar we zijn er nog niet.

Voor het domein zoeken een Agile Coach/ Scrummaster die met ons de volgende stappen in Agile maturity kan zetten. Je krijgt de uitdaging, vrijheid én ruimte om onze organisatie en jezelf te ontwikkelen. Als Scrummaster krijg je een nieuw op te richten team onder je hoede, ben je een cruciale schakel in het ontwikkel, implementatie en integratie proces en draag je bij aan sprekende initiatieven die een brede maatschappelijke impact en uitstraling hebben.

 

Als Agile Coach/Scrummaster heb je de volgende verantwoordelijkheden:

Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving van de Agile en Scrum waarden en principes binnen het  scrumteam en je bent de procescoach voor zowel het scrumteam als de Product owner

Je bent faciliterend naar het team en helpt bij het oplossen van de “Impediments” zodat de het team optimaal kan (blijven) functioneren

Je bent actief in stakeholder management en zorgt dat afhankelijkheden en integratie werkzaamheden met omliggende en externe teams soepel verlopen

Je bent actief in goede afstemming met de (buitenlandse) leverancier van de software die geïmplementeerd wordt

Je schermt het team af van de omgeving en ruis zodat zij met de juiste focus de doelen kunnen halen

Je zorgt middels de Scrum principes “inspect & adapt” dat teams zich continu blijven ontwikkelen zowel qua productiviteit als kwaliteit

Zorg dragen dat beheer goed aangesloten wordt en blijft bij het Scrum team

Je coacht en ontwikkelt het team in zelfsturing en zelforganisatie

Je bent verantwoordelijk voor een goede teamdynamiek en je coacht team en individuen

Je stuurt op voldoende werkvoorraden (User stories) voordat de sprint begint

Zorgt dat de verantwoordelijke lijnmanager in staat is om te werken aan de impediments die het team niet zelf kan oplossen, zodat het team maximale productiviteit haalt. 

Waar ben je goed in?

We zoeken een Scrummaster / Agile coach die een expert is op het gebied van Agile/Scrum en een grote mate van veranderkracht heeft.  Je bent de verbindende schakel in het ontwikkelproces en coacht het team naar het volgende maturity level in Agile.

Het team is multidisciplinair en omvat een business analist, solution architect, test automatiseerders en een product owner. Je kan voor continuïteit in het teams zorgen en jouw team blijft zich continu ontwikkelen in kwaliteit en productiviteit. Je hebt een sterke mate van organisatiesensitiviteit, weet om te gaan met verschillende belangen en verhoudingen die spelen in de omgeving van het team en weet waar nodig bruggen te bouwen om productiviteit te verbeteren. Niet alleen zijn communicatieve eigenschappen hierbij erg belangrijk, maar ook organisatietalent, veranderslagkracht en goed kunnen luisteren zijn onontbeerlijk.

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:

Afgeronde HBO/WO.

Vloeiend in Engels in woord en schrift

Gecertificeerd Scrummaster

Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als Scrummaster

Aantoonbare ervaring in maturity verbetering op agile-team (Agile coaching)

Ervaring met IT implementaties binnen complexe omgevingen

Ervaring met Jira

Ervaring met pakket implementaties is een pré

Ervaring met integratie trajecten is een pré

Kennis van DevOps is een pré

Ervaring met Continuous Delivery is een pré

Mail deze opdracht:
Deel deze opdracht:

Voor jou geselecteerde opdrachten

Locatie: Hilversum    Uiterste reactiedatum: 10 okt 2023    Expertise: Consultant, Bestuurssecretaris
Locatie: Den Haag    Uiterste reactiedatum: 9 okt 2023    Expertise: Projectmanager, Programmamanager, Projectmanager ICT, Overig (Projectmanagement), Programmamanager ICT, Overig (ICT - Projectmanagement)
Locatie: Hoogeveen    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Teamleider, Management (Administratief), Functioneel beheerder, Management (Secretarieel), Management (ICT - Beheer)
Locatie: Purmerend    Uiterste reactiedatum: 3 okt 2023    Expertise: Cyber security consultant, Security officer, Overig (ICT - Security)

Onze partners